Jubilaris Tonny van Oort met echtgenoot Wil.
Jubilaris Tonny van Oort met echtgenoot Wil. E.Palings

Een model koorlid van het Moeder Godskoor

ROOSENDAAL - Door omstandigheden was het niet mogelijk om tijdens het jaarlijkse Ceciliafeest, in november, mevrouw Tonny van Oort, lid van het Moeder Godskoor te Roosendaal, de onderscheiding uit te reiken ter gelegenheid van het feit dat ze veertig jaar lid is van de Nederlandse Gregoriusvereniging.

Maandag 14 mei tijdens de Algemene Ledenvergadering vond deze huldiging alsnog plaats. Te midden van de tientallen collega koorzangers- en zangeressen stond Tonny in het middelpunt van de belangstelling. De voorzitter Jacqueline Chamuleau, roemde Tonny om haar plichtgetrouwheid in de afgelopen 40 jaar. "Feitelijk hebben we hier te doen met een model koorlid", zo roemde de voorzitter haar. Naast een fraaie sopraanstem, die alleen bij hoge uitzonderingen verstek laat gaan, is Tonny ook jarenlang een vaste medewerkster tijdens de Tweedehandsmarkten van het koor. Daarbij was door de jaren heen de verkoop van de tweedehandsboeken haar lievelingsplaats. Ook heeft Tonny heel wat keren deel uitgemaakt van het jaarlijks feest comité van het koor. Voor al die jaren trouwe dienst aan het koor en speciaal de kerkkoormuziek, werd haar de gouden Gregoriusmedaille opgespeld. Omdat ook haar echtgenoot Wil al jaren deel uitmaakt van het Moeder Godskoor was het een mooi gebaar dat Tonny uit handen van Wil de speld kreeg uitgereikt. Naast de oorkonde en een boeket bloemen werd de jubilaris uiteraard zoals dat bij een koor hoort, toegezongen.

Toekomst
Tonny en met haar alle betrokkenen bij het Moeder Godskoor hopen nog lang de diensten in de kerk aan de Pres. Kennedylaan muzikaal op te mogen luisteren. Het is wachten op het definitief besluit dit jaar welke katholieke kerk er in Roosendaal openblijft. Tot die tijd gaat het koor onder leiding van haar dirigente Gunita Kronberga onverdroten door waarbij de opluistering van de viering met Pinksteren zondag 20 mei om 11.00 uur als eerste op het programma staat.[l]

Jubilaris Tonny van Oort met echtgenoot Wil