Afbeelding
Foto: Fanny Colsters

Shania Colsters wint twee zilveren plakken

WOUW - De zevenjarige Shania is hard op weg om haar droom te realiseren. Onlangs vertelde ze nog dat ze in 2030 haar debuut wil maken op de Olympische Winterspelen, maar afgelopen weekend gooide ze al hoge ogen tijdens twee Nederlandse wedstrijden. Het snowboardtalent werd zaterdag tweede op de Dutch Cup Slope Style en zondag werd de zevenjarige eveneens tweede op het NK indoor Big Air.

De kleine snowboardster uit Wouw staat nog maar een jaar op het snowboard, maar doet niet onder voor leeftijdsgenootjes. "Ze doet mee aan wedstrijden waar je eigenlijk acht jaar voor moet zijn, maar ze mag toch meedoen", vertelt haar moeder trots. Sinds september is het talent begonnen met wedstrijden en onlangs reed ze ook al haar eerste buitenlandse wedstrijd. Zelf vindt ze het vooral spannend, want overal waar ze komt is ze de jongste.

Zo ook vrijdagavond bij de selectie avond van het Nederlandse Rookie Team, waar ze met coaches van Team NL aan de slag mocht. Het komende jaar verwacht Shania de nodige bekers binnen te gaan slepen, maar haar ultieme doel blijft het behalen van de Olympische Winterspelen. Pas bij de spelen van 2030 is Shania oud genoeg om mee te mogen doen. Tot die tijd blijft ze heel hard trainen. "Ik blijf dit doen totdat ik oma ben", zegt ze resoluut.

Afbeelding