Emaen Abdelrady goud in Breda
Emaen Abdelrady goud in Breda trainster Linda Hartog

Goud en Zilver voor opstappers Dynamo uit Roosendaal

ROOSENDAAL - Afgelopen zondag 20 mei werden in Breda de open Bredase turnkampioenschappen georganiseerd. Voor de meisjes van de opstapselectie van Dynamo de tweede wedstrijd in 2 weken tijd.

Al vroeg waren de eerste turnsters aan de beurt. Om 7.30 uur aanwezig in Breda en om 8 uur start van een lange en drukke wedstrijddag.

In de eerste ronde waren er meteen 3 groepen turnsters van Dynamo aan de beurt. Lotte Snepvangers stond vorige week nog op het hoogste ereschavot, vandaag ging het haar iets minder gemakkelijk af. Ze werd 18e.

Nikki Boeren en Semm van Ginniken zaten beiden lekker in de wedstrijd. Ze turnen beiden in de pre-instap N3. Nikki turnde echt heel erg goed. Op rek en op vloer het hoogste cijfer en met 50.70 met meer dan 2 punten verschil een eerste plaats. Semm had echt een prachtige balkoefening en een hele mooie sprong op beiden het hoogste cijfer. Een zilveren medaille voor de jarige Semm, een mooi cadeautje.

Voor Bryanna van bodegraven , Jada Wessels en Naomi govaers was de concurrentie net iets te groot deze wedstrijd. Vorige week nog op het podium, maar nu waren er meisjes bij die meer dan 2 keer zo veel uren trainen als de meisjes van Dynamo. Ze konden zich nog redelijk staande houden tussen het turngeweld. Bryanna werd 9een had een hele mooie vloer. Naomi wist haar rekoefening van vorige week nog verder te verbeteren en werd 12e. Jada turnde duidelijk veel beter dan vorige week. Vooral op sprong blonk ze uit. Jada werd 14e.

Sarah van den Kolk turnt in de prepre-instap N2. Een echte powerturnster. Sprong ging dan ook top, helaas was ze op balk en vloer soms wel even de weg kwijt. Gelukkig nog wel voldoende voor een eerste plaats.

In de derde ronde waren Emaen Abdelrady, Chayenna Nijman en Floor Snoek aan de beurt. Ze zijn best aan elkaar gewaagd. Emaen turnde de sterren van de hemel en turnde op alle toestellen binnen de top 3, ze kreeg met een totaalscore van maarliefst 53.625 het goud omgehangen. Floor ging erg goed, maar vergat op balk een stukje, wat haar net wat te veel aftrek opleverde. Verder turnde ze heel netjes met een tweede plaats op vloer en sprong. In totaal werd floor 5e. Chayenna turnde een stabiele wedstrijd en kreeg het derde punt op sprong. Ze werd knap 7e.

In de laatste wedstrijd nog 2 turnstertjes Iris Rens en Sumera Stipsen. Beiden prepre-instap. Ze waren een beetje gespannen, maar zaten al snel goed in de wedstrijd. Sumera had een prachtige vloeroefening en kreeg het tweede punt. Ze eindigde net naast het podium op een vierde plaats. Iris turnde vooral heel erg goed op brug en ze deed op balk een dappere poging tot koprol. Iris eindigde op een 7eplaats.

Wat een mooie en succesvolle wedstrijd weer voor de opstappers van Dynamo. En een goede voorbereiding voor het volgende seizoen waarbij de pre-instappers gaan doorstromen naar de wedstrijdgroepen. [l]

Emaen Abdelrady goud in Breda