De Dikke Bandenrace vindt voor de zesde keer plaats. FOTO WIELERCOMITÉ NISPEN
De Dikke Bandenrace vindt voor de zesde keer plaats. FOTO WIELERCOMITÉ NISPEN Foto: Wielercomité Nispen

Rij mee met Nispense wielerwedstrijden

NISPEN - Het Wielercomité Nispen roept fietsliefhebbers op om zich in te schrijven voor de Decathlon Dikke Bandenrace of het Kampioenschap van Nispen.

DOOR MARIJN RIEMENS

De wedstrijden vinden op zondag 1 juli plaats, vlak na de start van de Elite Heren die deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap (NK). Om 10.15 uur stappen jonge fietsers tussen de acht en dertien jaar in de Dorpsstraat op hun eigen fiets om het 1800 meter parcours door de dorpskern van Nispen af te leggen. Jongens rijden tegen jongens en meisjes tegen meisjes van dezelfde leeftijd. Een voorwaarde van de race is dat de banden van de rijwielen van de deelnemers minstens 28 millimeter dik zijn. Voorafgaand aan de Dikke Bandenrace is er voor de deelnemers nog de mogelijkheid om profwielrenners die meedoen aan het NK te ontmoeten.

Kampioenschap van Nispen

Dit jaar vindt ook de 38e editie van het Kampioenschap van Nispen plaats. In verband met het NK wordt deze prominentenwedstrijd - die veertig kilometer lang is - al om 11.30 uur verreden. Alle mannen en vrouwen uit Nispen van zestien jaar of ouder mogen individueel of in teamverband aan het kampioenschap deelnemen. Dit geldt niet voor wielrenners die zijn aangesloten bij een bond. Een team bestaat uit minimaal drie tot maximaal zes personen die allemaal hetzelfde tenue dragen. Daarnaast moet een ploeg met minimaal drie fietsers de wedstrijd reglementair uitrijden om in aanmerking te komen voor een klassering. De wedstrijd mag zowel op een racefiets als op een gewone fiets worden gereden.

Deelnemen

Wie wil deelnemen aan de Dikke Bandenrace of het Kampioenschap van Nispen kan zich gratis inschrijven door een mail te sturen naar wielernispen@hotmail.com. Vermeld daarbij al jouw persoonlijke gegevens en de naam van de wedstrijd waaraan je wilt deelnemen. [l]