De organiserende werkgroep die de voorbereidingen voor het 40 jarig jubileum heeft getroffen: Margot van de Casteel, Ilse Akkermans en Tanja Steenbeek. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX
De organiserende werkgroep die de voorbereidingen voor het 40 jarig jubileum heeft getroffen: Margot van de Casteel, Ilse Akkermans en Tanja Steenbeek. FOTO: RENÉ BRUIJNINCX Foto: René Bruininckx

Basisschool De Saffier bestaat 40 jaar en viert feest

ROOSENDAAL – De officiële opening van basisschool De Saffier, toen nog een lagere- en een kleuterschool, vond plaats op 8 augustus 1977. Het was de derde school in de vrij nieuwe wijk Kortendijk en startte met 2 kleutergroepen en 4 lagere schoolklassen. In augustus 1985, de start van de basisschool, werden ze samengevoegd.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Om zoveel mogelijk mensen bij de viering van het 40-jarige bestaan van de school te betrekken maakt de school dankbaar gebruik van een Facebook-pagina, en zijn alle ouders benaderd om nadrukkelijk deze krant in de gaten te houden. Op die manier zorgt de school zelf voor de nodige voorpret, maar maakt de lezers ook deelgenoot van wat er in de feestweek te gebeuren staat.

Historie
Leerkracht Willy Simons is al vanaf 1984 op de Saffier werkzaam, en de schoolhistorie als geen ander. "In al die jaren hebben we hele mooie maar ook erg verdrietige momenten meegemaakt, maar in het kader van het 40-jarige bestaan halen we nu vooral de leuke momenten op". Daarmee verwijst ze naar de feestweek en de reünie die de week gaat afsluiten. "Leuk dat er voor de leerlingen een hele week van alles georganiseerd wordt, maar het wordt ook een feest van vernieuwde kennismaking met oud-leerlingen, oud-collega's en voormalige leden van de ouderraad en medezeggenschapsraad". En dat door die hernieuwde contacten ook de historie van de school weer zal worden opgerakeld moge duidelijk zijn.

Feestweek
van
18 tot en met 22 juni

Feestweek
Directieondersteuner Margot van de Casteel licht, samen met Ilse Akkermans en Tanja Steenbeek van de jubileumwerkgroep wat 'tipjes van de sluier op'. "Er komt een feestweek voor de leerlingen, waar we echt nog niet alles over gaan verklappen", zegt Steenbeek enthousiast. "Maar duidelijk is wel dat de opening op maandag 18 juni spectaculair zal zijn". En Van de Casteel vult haar aan: "Die dag staat in het teken van spellen en workshops.
Dinsdag gaan we naar het bos, houden we een speurtocht en bootcamp.
Woensdag is onze traditionele sportdag op Vierhoeven en donderdag wordt een echte circusdag.
Vrijdag sluiten we feestelijk af met een apart uitstapje voor de groepen 1/4 en 5/8". En om ervoor te zorgen dat alle kinderen en ouders precies weten waar en wanneer ze ergens naar toe moeten, komt er een programmaboekje waarin alle informatie te lezen is.

Reünie
"Voor alle oud leerlingen, leerkrachten, mr- en ouderverenigingsleden wordt de feestweek op vrijdag afgesloten met een reünie. In die 40 jaar hebben er natuurlijk heel wat kinderen de school verlaten en het zou fantastisch zijn om er daar heel veel nog eens terug te zien", vat leerkracht Simons het doel van de reünie samen.
Die samenkomst vindt plaats op vrijdagavond 22 juni en sluit de feestweek officieel af. "We hebben via facebook al heel wat aanmeldingen binnen gekregen, maar we hopen dat het een drukke bedoening wordt, zodat er nog eens gezellig op die schooltijd kan worden teruggekeken". Simons, vanaf 1984 op De Saffier werkzaam hoopt heel veel bekende gezichten voorbij te zien komen.

Aanmelden reünie
En directieondersteuner Van de Casteel voegt daar nog aan toe dat oud leerlingen zich aan kunnen melden via www.desaffier40jaar.nl. "Door storting van € 15,00 wordt je aanmelding bevestigd en kun je de hele avond genieten van hapjes en een drankje". Als aandenken krijgen alle oud-leerlingen een foto met hun aanwezige klasgenoten. [l]