Afbeelding
Foto: T'Plein

10.000 euro subsidie voor T'plein

ROOSENDAAL - Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo heeft vanuit de gemeente Roosendaal een subsidie gekregen van 10.000 euro. Het bedrag komt uit het potje van 'Maatschappelijke Initiatieven'.

DOOR REMKO VERMUNT

Zo'n vijf jaar geleden werd de organisatie achter T'plein opgericht om van het Tongerloplein hét cultuurplein van Roosendaal te maken. Door een goede samenwerking tussen de gemeente, de ondernemers van het Tongerloplein, diverse culturele instanties en sponsors is het T'plein uitgegroeid tot een begrip. "Het aantal activiteiten en evenementen is in de afgelopen jaren gestaag gegroeid, uitgebouwd en verder uitgekristalliseerd. Nieuwe activiteiten zullen ongetwijfeld komen. Daarnaast weten steeds meer organisaties en instanties het platform te vinden", aldus de stichting.

Waardering

Voor het bestuur van T'plein is de toekenning van de subsidie dan ook niet alleen een welkome financiële tegemoetkoming, maar ook een blijk van waardering en erkenning van gemeentezijde. Het is de tweede keer dat de subsidie wordt toegekend aan de stichting. Het geld wordt onder andere gebruikt voor het organiseren van culturele activiteiten, maar ook voor het faciliteren van dit soort evenementen. "Een deel van de activiteiten wordt in nauwe samenwerking met andere organiserende instanties gerealiseerd." T'plein zorgt hierbij voor de faciliteiten, zoals licht, geluid, overkapping, horeca, maar ook het centraal regelen van vergunningen, meldingen van (kleine) evenementen, subsidieaanvragen, sanitaire voorzieningen, EHBO, afzettingen en PR (website, Facebook, andere media, drukwerk, etc.).

Dit jaar worden er zo'n vijftien kleine(re) en grote(re) evenementen gehouden op het plein, van een Leerlingen Muziek Dag tot een heus jaren '60/'7- Soul Festival. Meer weten over T'plein? Kijk dan op www.tpleinroosendaal.nl of mail naar info@tpleinroosendaal.nl. [l]