Lobke, de jongste Dynamo danseres en Nederlands Kampioene show.
Lobke, de jongste Dynamo danseres en Nederlands Kampioene show. Hans Slui

16 titels voor Dynamo Dancers op NK Performing Arts

ROOSENDAAL - Op zondag 27 mei vonden de Nederlandse Kampioenschappen Performing Arts plaats van Dutch Dance Sports. Dit was in het theater van Barneveld. Het hele seizoen waren de voorrondes (Rankingwedstrijden) geweest. De Dynamo Dancers namen deel met 20 choreografieën die de trainsters Hedwig van Wezel en Margot Galama samen met de dansers hadden ingestudeerd.

Bij de jongste categorie Children solo contemporary werd Sanne Reniers Nederlands kampioene en tevens Ranking kampioene. In de showcategorie ging de Nederlandse titel naar Lobke Verwijmeren. Sanne Reniers werd hier mooi 3e. Bij de children duo Show en duo contemporary wonnen Lobke en Sanne beiden de Nederlandse titel en werden ook 2 x Rankingkampioen.

Heftige strijd
Bij de juniorencategorie was het een heftige strijd. Bij contemporary namen 2 danseressen deel van de Roosendaalse delegatie. Sophie Pruijssers en Jasmijn Slui. Beiden dansten een zeer sterke wedstrijd. Goed uitgebalanceerde choreografieën, goed passend bij het niveau en eigenschappen van de danseres. Voor de choreografe de taak om goed te kijken waar je het beste uit de danseres kan halen. Samen bekijken hoe de choreografie technisch en choreografisch goed ingestudeerd en uitgevoerd kan worden. Rankingkampioene werd hier Jasmijn Slui. Uiteindelijk bleven de 2 dames over. Sophie werd Nederlands Kampioene en Jasmijn een mooie 2e.

Show solo
Bij show solo zaten er 3 Dynamo dames in de wedstrijd. Denise van Everdink spetterde op het toneel met haar vrolijke showdans. Helaas was het net niet genoeg om een podiumplaats te halen en ze werd 4e.
Uiteindelijk bleven wederom 2 Dynamodames over voor plaats 1 en 2. Ook hier ging Sophie Pruijssers met de titel naar huis en was tevens Rankingkampioene. Kim Weber won met haar sprankelende dans Faith prachtig de 2e plaats.

Junioren duo's contemporary
Bij de junioren duo's contemporary dansten Maartje van Ineveld en Zoë de Beer hun mooie moderne dans. Zij behaalden de 2e plaats. Maar Yanou van Puijenbroek en Meike Dekkers, die het hele seizoen heel constant en supernetjes hadden gedanst werden Rankingkampioen en Nederlands kampioen. Bij de duo's show deden Maartje en Zoë hun vrolijke dans op Crease geheel in stijl gekleed. Zij werden hiermee 2e. Jasmijn en Kim wonnen de Rankingbokaal en werden met hun geweldige grappige act Nederlands Kampioen showdans. De junioren Formation danste echt schitterend hun moderne dans. Maar de tegenstand was groot. Uiteindelijk werden de 8 meisjes 3e. Een mooie prestatie.Bij de groups juniors werd de prachtig uitgevoerde dans door de juniors goed voor een 2e plaats.

Adults
Bij de categorie adults dansten Simone Bos en Mascha Danen bij de duo's contemporary. Zij hadden door ziekte en blessures erg veel pech gehad dit seizoen. Maar ze stonden er toch weer met een prachtige dans. En gingen met een mooie 2e plaats naar huis. Soliste Noa Appelman danst pas 14 maanden. Toch deed ze al een solo. Haar mooie indrukwekkende dans op Men. Altzheimer bezorgde haar de 2e plaats. Bij de groups adults show voerde de Dynamo dames een vrolijke showdans uit. Deze zorgde voor een 3e plaats. Hun aparte moderne dans in de contemporary categorie ging superstrak en goed en daarmee behaalden de dames ook de 3e plaats.
Een zeer succesvolle dag voor deze getalenteerde dames die door keihard werken met hun trainsters tot een geweldig niveau en resultaat zijn gekomen. Danseressen trots, ouders trots en trainsters zeer zeker trots.
Binnenkort zijn er weer audities dus hou het in de gaten. [l]

Lobke, de jongste Dynamo danseres en Nederlands Kampioene show.