Leerlingenmuziekdag op Tongerloplein

ROOSENDAAL - Op 9 juni wordt op het Tongerloplein van 15.00 tot 18.00 uur de Leerlingenmuziekdag gehouden. Een overvloed aan jong Roosendaals muziektalent laat zien en horen wat het allemaal in huis heeft.

Als rode draad is gekozen - hoe kan het dit jaar ook anders - voor de Roosendaalse geschiedenis. Onder leiding van Rumon Hagenaars worden een aantal bestaande stukken met deze speciale interpretatie gespeeld, bijvoorbeeld Atchafalaya van Snarky Puppy, met combo en zang. Daarnaast kreeg een aantal jonge componisten de gelegenheid om deze dag met nieuwe stukken een ode te brengen aan Roosendaal.
De Leerlingenmuziekdag is een breed samenwerkingsverband van Roosendaalse muzikale jongeren en muziekdocenten: Opleidingsorkest Muziekvereniging Roosendaal, Opleidingsorkest de Gildezonen, leerlingen van het Norbertus Gertrudis Lyceum, de Suitekids onder leiding van Martine van de Kar, en leerlingen van Petra Honing van muziekschool A different tune. Stichting Roosendaal 750 Jaar en Stichting T'plein namen de organisatie van deze uitbarsting van muziektalent voor hun rekening.
Laat je verrassen en kom kijken en luisteren! [l]