Carillon viert 750 jaar mee

ROOSENDAAL - Deze zomer zijn er om de week op de dinsdagavond vanaf 20.00 uur weer de zomeravond beiaardconcerten. Zo kan er genoten worden van een mooie muzikale klokken avond rondom de St. Jan en Tongerlotuin.

19 juni vindt het eerste soloconcert plaats dat wordt gespeeld door stadsbeiaardier Toni Raats. Een concert met feestelijke muziek van balzaal tot salon.
3 juli vindt het eerste gastconcert plaats. Dat wordt gespeeld door Jan Verheyen (beiaardier te Neerpelt, Belgie)
17 juli speelt Auke de Boer (beiaardier van de Martinitoren in Groningen)
31 juli speelt Frank Steijns (Beiaardier van Weert en Maastricht en 1e violist van het Andre Rieu orkest.)
14 augustus Michel Gottmer (beiaardier van Etten-Leur en oud stadsbeiaardier van Roosendaal, en de oudst spelende beiaardier van Nedereland)

750 Jaar Roosendaal
Daarnaast vinden er in het teken van 750 jaar Roosendaal unieke combinatie concerten plaats gekoppeld aan de naam, historie en karakter van de stad. Zo is er 28 augustus een concert samen met de volksmuziekgroep 'Smidje Verholen'.
Speciaal op monumentendag en de zondag daarna (8 en 9 september) zal in samenwerking met ‘Tongerlotoneel’ een spannend en historisch torenspel worden opgevoerd als theatrale klim naar het carillon. Gezien de beperkte toegang zal dat spel zich gedurende die dagen meerdere keren herhalen.
11 september volgt een historisch concert met vocaal heren ensemble ‘Stramien’ o.l.v. Joseph Dekkers. Deze concerten gaan terug naar de oorsprong van Roosendaal en zullen gelardeerd worden met verrassende klokkenklanken De concerten vinden plaats in de Tongerlo tuin. Een mooie besloten plaats waar ook de klank van het carillon goed tot haar recht komt.
18 september vindt een concert plaats hoog van de toren in combinatie met zangeres/theatermaker Ismène Elbers. Een concert met swing met een knipoog naar het Roosendaal van nu.
Ook bij Roosendaals danst en in de feestweek zal het carillon meeklinken.
Kortom unieke muzikale evenementen met een verhaal van de stad om extra te genieten van de zomer in het centrum van Roosendaal.. Nadere info en programma’s zijn te verkrijgen op de concertlocaties en via t.raats@roosendaal.nl [l]