Dierbaar-keurmerk voor Dierenpension Hoevekestijn

ROOSENDAAL - Dierenpension Hoevekestijn heeft dit jaar voor het twaalfde opeenvolgende jaar het Dierbaar-certificaat ontvangen.

Dierbaar is een keurmerk voor de huisdierenbranche dat strenge eisen stelt aan de huisvesting, hygiëne en verzorging van dieren en de deskundigheid van de ondernemer. Van de vele honderden bedrijven in de gezelschapsdierensector, beschikken er slechts zestig over zo’n certificaat.

‘Optimale conditie’

Arian Tak, eigenaar van Dierenpension Hoevekestijn: “Jaarlijks krijgen we een onaangekondigd bezoek van een Dierbaar-inspecteur die ons pension grondig doorgelicht. Hij wil weten hoe we de verzorging, voeding en hygiëne van de dieren geregeld hebben. Onze huisvesting voor honden en katten is volgens het inspectierapport wederom in ‘optimale conditie’. Een fijne bevestiging. Nu mogen we het Dierbaar-keurmerk opnieuw voor de duur van één jaar hanteren. Klanten weten daardoor precies waar ze aan toe zijn en hebben de zekerheid dat hun huisdier hier in goede handen is.”

Over het Dierbaar-keurmerk

Het Dierbaar-keurmerk is een initiatief van Dibevo, de branchevereniging voor de gezelschapsdierensector. Het bevorderen van het welzijn van gezelschapsdieren is een van de belangrijkste non-profit-doelen van de brancheorganisatie. [l]