Politiek wil doorgang Emile van Loonpark aanpakken

ROOSENDAAL - Als het aan de PvdA, CDA en Roosendaalse Lijst ligt, wordt de doorgang tussen de oude Markt en het Emile van Loonpark aangepakt.

DOOR REMKO VERMUNT

Volgens de politieke partijen zijn zowel het park als Bibliotheek Parrotia bezig met een opmars, maar 'wie Parrotia of het Emile van Loonpark wil bezoeken moet, komend vanuit de binnenstad, onder een doorgang door die bepaald niet uitnodigt. Het tunneltje is donker en de bestrating en het plafond zijn niet meer in opperste staat'. Dat stellen de drie partijen in vragen aan het college. "De plek wordt daarnaast ook als onveilig ervaren."

Aandacht

In het verleden werd al eerder aandacht gevraagd voor de doorgang en ook tijdens de opening van Parrotia op 31 mei was er aandacht voor dit probleem. De drie partijen willen nu van de wethouder weten waarom de onderdoorgang nog niet is aangepakt. "Kan de portefeuillehouder uitleggen hoe de uitblijvende aandacht voor deze onderdoorgang zich verhoudt tot de vele uitgaven die al zijn gedaan aan het verbeteren van de verblijfswaarde op andere plekken in de binnenstad zoals de Nieuwe Markt en Tussen de Markten?"

Aanpak

De wethouder wordt dan ook gevraagd om samen met AlWel, die deels eigenaar is van de onderdoorgang, deze problematiek aan te pakken. [l]