Gezellig schilderen met koffie erbij.
Gezellig schilderen met koffie erbij. Peet Quintus

Schilderen in De Brink voor 750 jaar Roosendaal

ROOSENDAAL - Al vele Roosendalers hebben hun creativiteit kunnen uiten met verf en penseel voor het project “750 Roosendalers in Kleur” dat kunstenares Peet Quintus gedurende dit feestjaar leidt.

Onlangs was ze te gast bij De Brink om met een gemêleerd gezelschap ouderen te schilderen. Een aantal deelnemers hadden nog nooit in hun leven geschilderd maar gingen vol inspiratie aan de slag om hun visie op Roosendaal uit te beelden. Een aantal ouderen is lid van de schildersclub en wekelijks zijn ze enthousiast aan het schilderen. Voor deze groep was het een uitdaging om met de zes aangewezen kleuren te schilderen. En nog moeilijker is dat de verf niet gemengd mag worden want hoe moet dat nu met het bruine dak van mijn vlaamse schuur vroeg een van de deelnemers zich af. Maar zijn zorg was onterecht want het uiteindelijke paarse dak maakte het werk tot een echt kunstwerkje. Met vele gezellige praatjes, een kopje koffie en koekje erbij is de middag omgevlogen.
Zou u met uw groep, club of kantoor ook willen deelnemen? Stuur Peet dan een berichtje via info@typicaldutchart.nl. Maar wees er snel bij want de belangstelling is groot en het aantal beschikbare doekjes nog gering. [l]

Gezellig schilderen met koffie erbij