Topprestatie basisschool De Blokwei op het NK Schoolzwemkampioenschap (NSZK)

ROOSENDAAL - Op 24 juni 2018 werden in Alblasserdam het NSZK georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB). De beste 27 scholen van heel Nederland reisden af om mee te doen aan dit grote evenement. Zo ook KPO basisschool De Blokwei uit Roosendaal. Een Roosendaalse prestatie die nog nooit eerder in de geschiedenis van het NSZK is voorgekomen!

Al vroeg in de middag stond het team van De Blokwei - bestaande uit Anouk van Lochem, Thom Bierstekers, Giel Baart, samen met de drie Hieronymus-zwemmers Evelien Goorhuis, Pien Koop en Sjoerd Koop - gespannen klaar bij de ingang van zwembad De Blokweer in Alblasserdam.

Na een gezellige warming-up zat de sfeer er meteen goed in en waren zij klaar om ieder 2 individuele afstanden te zwemmen. Onder aanmoediging van ouders en leerkrachten zwommen de kinderen een topwedstrijd.

Na een laatste ludieke estafette waarbij de teams werden voorgegaan door Olympisch kampioene Inge Dekker, was het tijd voor de prijsuitreiking. Team De Blokwei behaalde hierbij een knappe 16e plaats van Nederland.

Op 3 februari 2018 behaalde team De Blokwei de 1e prijs op de lokale schoolzwemkampioenschappen en op 14 april 2018 eindigde het team op de 3e plaats tijdens de regionale schoolzwemkampioenschappen. [l]