Show van 't Muziekhuis

ROOSENDAAL - Op 4 juli is er een muziekshow in Chagall. Twee jaar geleden kochten Joost Verbraak en Sanne Verbogt het pand aan de Nieuwstraat, wat zij omdoopten tot ’t Muziekhuis. Hier wordt gerepeteerd, opgenomen, gedoceerd en soms zelfs opgetreden. “Maar voor deze show wijken we uit naar een externe locatie”, geeft Verbraak aan: “zodat er plaats is voor iedereen om te komen kijken”.

Verbraak en Verbogt zijn geen onbekenden in de muziekscene. Verbogt voornamelijk als bassist, Verbraak als trompettist en multi-instrumentalist. Beiden staan wekelijks op het podium door het hele land. “Optreden is een belangrijk aspect van musiceren”, legt Verbogt uit. “Je creëert ter plekke, samen met anderen, iets bijzonders. Dat is ook wat wij onze leerlingen willen meegeven. Alles waar we in de lessen gedurende het jaar aan werken, komt tijdens de show samen.”
De show geven zij samen met hun leerlingen. “We hebben veel verschillende instrumentalisten op les: naast bassisten en trompettisten ook drummers, zangers, pianisten, gitaristen en een hele brassband. Zij hebben samen bands gevormd.” De leerlingen kiezen zelf de nummers en werken deze vervolgens zelf, onder begeleiding, uit. “Zo leren ze wat er bij komt kijken om te arrangeren en een band te leiden. Dat is heel leerzaam”, aldus Verbogt. Het zorgt ook voor een verscheidenheid aan muziekstijlen die in de show voorbij zullen komen. “Van jazz tot dance, funk, pop, ballads, latin, blues, etc. En onverwachtse medleys!” lacht Verbraak.

Show
De show wordt gegeven in Chagall. “We werken graag samen met verschillende podia en wisselen bijna jaarlijks van locatie. Dat komt ook omdat de show uit zijn voegen aan het groeien is. We moeten steeds groter, alle instrumenten én al het publiek past anders niet binnen. In Chagall gaan we werken met twee podia, waar het publiek letterlijk tussenin zal komen te staan.” Verbraak en Verbogt kijken ernaar uit. “Het wordt een feestje. Kom langs en laat je verrassen!”.
De show vindt plaats op woensdag 4 juli in Chagall in Roosendaal. Start is 19.30u en entree is gratis. [l]