Afbeelding
Foto:

College positief over uitbreiding winkelcentrum Tolberg

ROOSENDAAL – Het college van burgemeester en wethouders is positief over de groei van winkelcentrum Tolberg. Daarom is het bestemmingsplan aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen.

DOOR MONIQUE JANSEN

Eigenaar WP Retail Invest wil het winkelcentrum uitbreiden met zo'n 900 vierkante meter aan winkelruimte. Daarnaast wordt het shopgebied flink gemoderniseerd. Het dak en de overkapping ondergaan een uitgebreide vernieuwing.

Parkeerplaatsen

Ook komen er parkeerplaatsen bij. Het aantal wordt opgeschroefd tot 273. In de plannen is opgenomen dat naast de huidige Albert Heijn een pleingebouw komt, het zogenaamde 'Huis'. Dat wordt verbonden met de passage. De huidige gymzaal wordt gesloopt en de ruimte die beschikbaar komt wordt toegevoegd aan de winkels. Op het pleingebouw komt een verdieping, waarin een nieuwe gymzaal wordt gehuisvest.

Ter inzage

Inmiddels heeft het voorontwerpbestemmingsplan de inspraakprocedure en het wettelijk verplichte overleg doorlopen. Nu kan de volgende stap worden gezet: het ter inzage leggen van het plan op het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen daarbij een zienswijze indienen. Als alles meezit, begint de opknapbeurt begin 2019.