De toekomst van de Wielerronde van Heerle is veiliggesteld. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT
De toekomst van de Wielerronde van Heerle is veiliggesteld. FOTO CHARLES VAN CAMPENHOUT

150 deelnemers aan start Wielerronde van Heerle

HEERLE – Circa 150 deelnemers starten maandagavond 9 juli in de Wielerronde van Heerle. "We hebben twee categorieën die beiden goed bezet zijn", vertelt Adri Godschalk, secretaris en penningmeester bij Stichting Wielerronde Heerle. De wielrenners leggen een parcours van 4,4 kilometer af.

DOOR MONIQUE JANSEN

De Wielerronde van Heerle start om 18.30 uur met de categorieën Amateurs, Sportklasse en Junioren. Zij rijden een route van vijftig kilometer. Daarna is het om 19.50 uur de beurt aan de Elite en Belofterenners. Deze deelnemers trappen in totaal achttien rondjes om de kerk en komen dan uit op een afstand van tachtig kilometer.

Goed parcours

De route is al jaren hetzelfde. Het credo van de Stichting is om niet te tornen aan een goed parcours. De wielrenners starten in hartje Heerle op de Torenbaan. Bij de kerk draaien ze de Herelsestraat op om vervolgens bij café de Hazelaar de Moerstraatseweg op te rijden. Daarna komen ze uit op de Gareelweg en de Jagersweg om weer te eindigen in de Torenbaan. "Het is een mooi parcours met maar vijf bochten. Daardoor kunnen de renners heel hard rijden. De renners die meedoen aan de eerste koers rijden gemiddeld 46 kilometer per uur en de renners aan de tweede koers 48 kilometer per uur. Dat is enorm hard voor een amateurkoers", benadrukt Godschalk.

Toekomst

De Wielerronde van Heerle is een officiële koers van wielerbond KNWU. De koers wordt al sinds jaar en dag op maandagavond gehouden. De organisatie overweegt om voor volgend jaar opnieuw te kijken. Dit jaar is de braderie van Heerle afgelast. Godschalk benadrukt dat de toekomst van de Wielerronde van Heerle wel is veiliggesteld: "We beschikken over veel vrijwilligers en over hele goede sponsoren. Ook vanuit de wielerwereld is er volop belangstelling om mee te doen!"[l]