Bevers bij het startpunt 'blote voeten pad'
Bevers bij het startpunt 'blote voeten pad' Scouting FN

Bevers lopen op 'blote voeten' in het bos

ROOSENDAAL - De Bevers zijn dit seizoen als eerste speltak op 'zomerkamp' gegaan. In tegenstelling tot de welpen, scouts en explorers duurt het beverkamp maar één nachtje en slapen ze in ons eigen clubgebouw 'De Fram', aan de Boulevard Antverpia. Het weekendje begon op zaterdagochtend met het opmaken van de bedden samen met de ouders. Na het openen van het weekendje konden de Bevers nog even afscheid nemen van papa en mama waarna het beverweekend echt kon beginnen.

In de bever brievenbus vonden de Bevers een brief van Bas Bos. Daarin vertelde Bas Bos over een groot bos met een wandelpad speciaal om op blote voeten op te lopen. Het was wel ver weg maar gelukkig stopt de bus er in de buurt, zei Bas Bos. Samen met de leiding gingen de Bevers op pad Eerst naar het busstation, daarna met bus 112 richting het bos. Na een gezellige rit in de bus moesten de Bevers nog een klein stukje wandelen voordat ze bij het startpunt van het 'blote voeten pad' aankwamen.

'Blote voeten pad'

Daar deden de bevers hun schoenen en sokken uit en vervolgde het pad op blote voeten. De Bever vonden het in het begin apart voelen aan hun voeten maar al snel raakte ze gewend aan de verschillende ondergronden van het ‘blote voeten pad’. Halverwege de tocht kwamen de Bevers uit op een grote zandvlakte, een mooie plek voor een pauze. Daarna vervolgde de Bevers hun tocht welke eindigde bij een grote speeltuin. Daar konden de Bevers uitrazen en waren er heerlijke pannenkoeken als lunch. Na de speeltuin namen de Bevers nog een kijkje bij de boerderijdieren om vervolgens weer terug naar de bushalte te wandelen die ons weer naar Roosendaal terugbracht. Eenmaal bij het clubhuis aangekomen konden de Bevers vrij spelen en ging de leiding het avondeten bereiden.

Kampvuur

Na het avondeten hebben de Bevers nog wat korte spelletjes gedaan waarna ze bij een kampvuur de dag afsloten met zelf geroosterde marshmallows. Daarna was het tijd om de bedjes op te zoeken en na een aantal korte verhaaltjes uit de verschillende boeken die de Bevers mee hadden, was het tijd voor de nachtrust.

Kamptotem

's Ochtends waren de Bevers alweer vroeg op voor het laatste dagdeel van het beverkamp. Na het ontbijt was het tijd voor de Bevers om hun eigen kamptotem te maken, het clubgebouw hangt namelijk vol met kamptotems van eerdere kampen. Rede genoeg om ook voor dit Beverkamp een kamptotem te maken samen met de Bevers. De leiding haalde een wit laken tevoorschijn en allerlei kleuren verf. De Bevers deden nog een keer de schoenen en de sokken uit en gingen ditmaal hun voet- of handafdruk zetten op het witte doek als herinnering aan het Beverkamp 2018. Daarna sloten de Bevers en de leiding het weekendje af en was er voor iedereen nog een kamplintje voor op de scouting blouse, zodat iedereen weet wie bij het Beverkamp 2018 was.

Nieuwe leden

Lijkt het jou ook leuk om volgend jaar mee te gaan op Beverkamp of een andere Scoutingkamp? Kom dan drie gratis proefdraaien bij de start van het nieuwe Scouting seizoen op zaterdag 25 augustus 2018, bij Scouting Fridtjof Nansen Roosendaal aan de Boulevard Antverpia 9b. Voor alle jongens en meisjes van 5 jaar en ouder hebben we nog plaats binnen onze speltakken! [l]