Dames tijdens de voorstelling Dynamo Disney Movie. Foto Hans Slui.
Dames tijdens de voorstelling Dynamo Disney Movie. Foto Hans Slui. Hans Slui

Wervelende show Dynamo Dancers

ROOSENDAAL - Zondag 1 juli vond de jaarlijkse voorstelling plaats van Dynamo Dancers in de grote zaal van de Kring. De presentatie was in handen van Paul Duisterwinkel.

Het thema van dit jaar was Disney movies. Maar eerst kwamen voor de pauze alle andere dansen aan bod. Direct werd duidelijk dat de leerlingen en leiding niet stil hadden gezeten. Het niveau was enorm gestegen. Wat de jongste danseressen al na een jaar kunnen was verbazingwekkend. Zonder schroom op zo'n groot toneel, in mooie kostuums en met alle ogen op je gericht is dan superspannend. En dan toch zonder een enkel foutje en met een big smile optreden, is gewoon klasse.

Dansen
De selectie junioren oogstte veel succes met moderne dans Memories. Het publiek was muisstil tijdens deze boeiende dans die dan toch maar even op zo hoog niveau door leerlingen van 11 t/m 13 jaar wordt gedanst. De dames modern en jazz 3 dansten ook de sterren van de hemel. Sommige dames dansen al 15 jaar bij deze dansschool en nog steeds met veel plezier. Nieuw was een compilatie van korte stukjes uit de choreografieën van solisten en duo'som te laten zien dat dit ook wordt gedaan bij de dansafdeling. Van deze meisjes en dames waren er 7 Nederlands Kampioen geworden. Een gigantische prestatie.
Paul Duisterwnkel, theaterman in hard en nieren, praatte alles op een enthousiaste manier aan elkaar.
Na de pauze was het thema Disney Movies. Van Minnie Mouse tot Pirates, the Lion King en Vaiana. Van Alles kwam er voorbij. En zoals de presentator ook opmerkte, soms denk je, is dit van Disney? En ja dat klopt dan ook. De kleintjes op muziek uit Lilo and Stitch voerden hun dans supergoed uit en oogsten veel bewondering omdat ze na een jaar lidmaatschap al zo geweldig dansen. De junioren selectie danste op Zomer uit Frozen. Ze zagen er geweldig uit als Olav en dan in 8 voud.
Aan het slot kwamen alle groepen van de dansschool nog een keer op en werd de dansleiding, Fleur Caniels, Rowy Goorden, Simone Bos, Margot Galama en Hedwig van Wezel blij gemaakt met prachtige bos bloemen.
Meer info: dans@dynamo-roosendaal.nl. [l]