Welk idee gaat eenzaamheid in het centrum bestrijden?

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft vanuit inwoners van de stad ruim 125 ideeën ontvangen om eenzaamheid in het centrum van de stad tegen te gaan.

DOOR REMKO VERMUNT

Inwoners van de gemeente konden via een speciale City Challenge hun ideeën insturen om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Aan die oproep werd dus massaal gehoor gegeven. "We kregen inzendingen van basisschoolleerlingen, studenten, verenigingen, professionele organisaties en mensen die zelf behoefte hebben aan meer contact met anderen. Wat een diversiteit! We willen iedereen die een idee heeft ingezonden alvast hartelijk bedanken", aldus de gemeente.

De ideeën lopen enorm uiteen. Van een woongemeenschap met binnentuin in een leegstaand winkelcentrum tot een menselijke bibliotheek. Andere aangedragen ideeën zijn het organiseren van een 'Voice of Roosendaal', speciale apps, een buurtmoestuin, Roosendaal Beweegt en nog veel meer. Een jury, bestaande uit ambtenaren, bewoners, oud-wethouder Saskia Schenk en betrokken organisaties, gaat zich nu over de inzendingen buigen. "In totaal is er een prijzenpot van 2500 euro te verdelen voor de beste ideeën." Daarnaast is een bedrag van 22.500 euro gereserveerd om de projecten ook uit te kunnen voeren. Uiterlijk 24 september worden de prijswinnaars op de hoogte gesteld. "Zij moeten dit dan nog even geheim houden tot de Week van de Eenzaamheid. Die is van 27 september tot en met 6 oktober." [l]