Er zijn al 11 hondenspeelplekken gerealiseerd in de gemeente. ARCHIEFFOTO
Er zijn al 11 hondenspeelplekken gerealiseerd in de gemeente. ARCHIEFFOTO Foto:

Hondenspeelplek en trapveld in Bamere

HEERLE - In de nieuwe wijk De Bamere in Heerle komen voorzieningen voor honden én kinderen. Er verrijst een aparte omheinde hondenspeelplek en een speelterrein voor kinderen. Dit wordt een plek waar de jeugd kan spelen én ontdekken.

DOOR MONIQUE JANSEN

De hondenspeelplek wordt de twaalfde in de gemeente Roosendaal. De meeste wijken zijn inmiddels voorzien van een omheind terrein waar honden naar hartenlust kunnen spelen in een beschermde omgeving. De gemeente faciliteert door materialen beschikbaar te stellen. Vrijwilligers uit de buurt onderhouden het terrein verder. Zij zien er bijvoorbeeld op toe dat honden en baasjes zich netjes gedragen en dat het terrein in goede staat wordt gehouden.

Voetbalvelden

De inwoners uit de Runningstraat en de Leefbaarheidsgroep Heerle hebben samen het initiatief genomen om de hondenspeelplaats te realiseren. Daarvoor hadden zij de oude voetbalvelden van HSC '28 in gedachten. Op deze plek is De Bamere gebouwd. Naast het speelveld voor honden komt er ook een trapveld voor de jeugd. Zo keert het voetballen toch nog terug naar de voormalige grasmatten van HSC '28. Ook denken de initiatiefnemers nog na over een natuurlijk speelterrein voor de jongste kinderen. Het is de bedoeling dat zij de wereld zo spelenderwijs kunnen ontdekken.

Burendag

De kartrekkers van het project beginnen op 22 september met de realiseren van het hondenspeelveld. Dan werken zij aan het realiseren van de omheining. Ook wordt een pad bestraat vanaf de Runningstraat naar het hondenspeelterrein. Vrijwilligers gaan dan aan de slag om de rest van het project vorm te geven. Verwacht wordt dat in het voorjaar ook de voorzieningen voor kinderen kunnen worden gerealiseerd. Wie mee wil helpen, wordt uitgenodigd om zich aan te melden via rtrkamerman@gmail.com.[l]