Tijdens Burendag kunnen kinderen ook dit jaar weer naar hartenlust springen op een springkussen.
Tijdens Burendag kunnen kinderen ook dit jaar weer naar hartenlust springen op een springkussen. Archieffoto: Hans van Damme

Burendag in de wijk Tolberg

ROOSENDAAL - In de Roosendaalse wijk Tolberg wordt zaterdag 22 september uitgebreid Burendag gevierd.

Belangstellenden kunnen van 10.00 tot 15.00 uur een kijkje nemen bij Kinderboerderij Minnebeek aan de Ambrozijnberg, van 11.00 tot 15.00 uur zijn er activiteiten in Wijkcentrum de Bergspil bij Tolbergcentrum en van 13.00 tot 18.00 uur zijn mensen welkom bij Heerma State aan de Heerma van Vosstraat 59 in de Weihoek.

Activiteiten op de locaties

Bij Kinderboerderij Minnebeek is die dag een markt van lokale streekproducten en kunnen mensen onder meer deelnemen aan een speurtocht, een rebus oplossen en genieten van een ijsje en een suikerspin.

Bij Heerma State & De Wending is er eveneens van alles te beleven, zoals Tai Chi, een beweegroute, oud Hollandse spelletjes, een sportcircuit, een beweegplein, duo fietsen, een praattafel en nog meer en kunnen de bezoekers allerlei lekkers krijgen, zoals onder meer een ijsje, ranja, appels en een frietje.

Bij Wijkcentrum de Bergspil is een nostalgische fototentoonstelling te bezichtigen, kunnen bezoekers genieten van een lunch met een broodje hamburger en soep en verder is er onder meer een springkussen en zijn er nog diverse andere activiteiten.

Stempelkaart

Belangstellenden zijn welkom op alle drie de locaties, maar kunnen er uiteraard ook voor kiezen om een of twee locaties te bezoeken. Wie alle drie de locaties bezoekt en de speciale stempelkaart gebruikt maakt bovendien kans op enkele mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de winkeliers van Tolbergcentrum.

Gratis busvervoer

Mensen uit de wijk Tolberg die minder mobiel zijn kunnen zaterdag 22 september gebruik maken van een busje dat door de wijk rijdt. Dit busje heeft diverse opstapplaatsen in de wijk en stopt ook bij de drie locaties. Wie gebruik wil maken van dit gratis busje kan zich hiervoor opgeven tot vrijdag 21 september 12.00 uur. Dat kan telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur op 0165-547848 of per mail: tolbergnetwerk@gmail.com (vóór vrijdag 12.00 uur).[l]