Een van de klokken uit de Sint Janskerk FOTO TONI RAATS
Een van de klokken uit de Sint Janskerk FOTO TONI RAATS Foto: Toni Raats

Gezang en klokkenspel in Sint Janskerk

ROOSENDAAL - Het voorlopig laatste carillonconcert in de Sint Janstoren vindt dit weekend plaats. Komende dinsdag zingt Ismène Elbers met de klokken van de kerk mee. Het is een van de vele activiteiten in het kader van 750 jaar Roosendaal.

DOOR AMY KLAVERVELD

Tussen 20.00 uur en 21.00 uur klinkt de stem van de zangeres vanuit de Sint Janskerk. Samen met stadsbeiaardier Toni Raats zal ze het publiek vermaken met verschillende muziekstijlen. Naar de klanken van het duo luisteren, kan het beste in de directe omgeving van de toren. Aan het eind van het concert is er een 'meet and greet' voor beide artiesten.

Ismène Elbers

Ismène is dan wel in België geboren, ze heeft haar hart verpand aan Roosendaal, waar ze al jaren woont. De zangeres is inmiddels goed bekend in de omgeving. Zo is ze plus-sizemodel van een modewinkel in Oudenbosch en heeft ze haar liefde voor theater en muziek al veel ingezet voor activiteiten in en rond haar woonplaats, zoals Top2000 Roosendaal.

Toni Raats

De klokken van de Sint Janstoren die de stem van Ismène ondersteunen, worden gespeeld door Toni Raats. De carillonspeler is de stadsbeiaardier van Roosendaal. Hij organiseerde al vele concerten in de Sint Janstoren., waarvan volgende week de laatste is. Eerder toerde hij al door Amerika en Canada om zijn muziek aan het buitenlandse publiek te laten horen.

750 jaar Roosendaal

Al het hele jaar door zijn er evenementen in Roosendaal georganiseerd. Concerten, feesten, kunst en cultuur, alles komt regelmatig voorbij. Dit is vanwege het 750-jarig jubileum van de stad. De naam Roosendaal kwam namelijk voor het eerst in de geschiedenis voor in 1268. Op een oud document stond toen 'in loco dicto Rosendale'. De grote finale van het feestjaar is op 13, 14 en 15 december.[l]