'Wijkagent is steeds minder zichtbaar'

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Lijst maakt zich zorgen over de inzet van wijkagenten. De partij ontvangst steeds meer signalen van omwonenden dat de buurtdienders steeds minder zichtbaar zijn. Ook de buurtpreventieteams onderschrijven deze ontwikkeling.

DOOR MONIQUE JANSEN

De buurtpreventisten beschikken graag over één aanspreekpunt met de politie, maar deze wens blijkt niet altijd haalbaar. "Een half jaar geleden is er door de bewonersplatforms van Wouw, Wouwse Plantage en Nispen hierover nog een gesprek geweest met de politie. Hierbij is beterschap beloofd. Toch lijkt er een duidelijke afname van het aantal wijkagenten in de gemeente Roosendaal waarneembaar", geven raadsleden Sjef van Dorst, Peter Raijmakers en Marco Schillemans aan.

Escalatie voorkomen

Volgens de partij spelen de wijkagenten een erg belangrijke rol. Deze agenten zouden als voorportaal functioneren en hierdoor escalatie in veel zaken voorkomen. Ook delen zij informatie snel met elkaar. De Roosendaalse Lijst heeft raadsvragen gesteld aan het college. De raadsleden willen weten of het inderdaad klopt dat wijkagenten minder zichtbaar zijn. Ook zijn zij benieuwd hoe deze ontwikkeling tot stand is gekomen. Tenslotte wil de partij weten of de burgemeester met de politie in gesprek gaat om te komen tot een grote zichtbaarheid in de wijk. De vragen zijn in behandeling.[l]