Nieuwsgierig geworden naar het nieuwe interieur van Gall & Gall Lindenburg? Vanaf 19 september is het resultaat te bewonderen. FOTO ELS ROMMERS
Nieuwsgierig geworden naar het nieuwe interieur van Gall & Gall Lindenburg? Vanaf 19 september is het resultaat te bewonderen. FOTO ELS ROMMERS Foto: Els Rommers

Gall & Gall Lindenburg in nieuw jasje gestoken

ROOSENDAAL – Afgelopen week was de Gall & Gall vestiging in de Lindenburg gesloten, want het complete interieur is op de schop genomen. Vanaf dinsdag 18 september kan iedereen weer terecht in deze gezellige slijterij die dit jaar ook nog eens twintig jaar bestaat. "Die mijlpaal én de heropening vieren we natuurlijk met onze klanten", belooft eigenaar Marty van Vlimmeren.

DOOR ELS ROMMERS

Marty is een bevlogen ondernemer. Zijn lach wordt breder en zijn ogen gaan twinkelen als hij het over zijn passie heeft. "Achter iedere fles wijn zit een verhaal. Ik vind het leuk om te weten hoe een wijn wordt gemaakt, in welk land en welke invloed dat klimaat heeft op de smaak", legt hij uit. "Al die kennis helpt bij het geven van een goed advies. Van voorgerecht tot en met dessert kunnen wij namelijk passende wijnen aanraden, die als het ware een huwelijk aangaan met de verschillende gangen en de smaken naar een nog hoger niveau tillen."

Van wijn tot whisky

Ook liefhebbers van whisky, kruidenbitters, speciaalbieren en mixdranken, kunnen hun hartje ophalen in Marty's winkel. In de twintig jaar dat hij in dit vak zit, heeft hij het assortiment flink zien groeien. "De vraag is gestegen en mensen zijn beter geïnformeerd", heeft hij ervaren. "Vroeger was Frankrijk de hoofdleverancier van wijnen, maar toen daardoor de prijzen gingen stijgen, kwam er een verschuiving naar Spanje, vervolgens naar Zuid-Afrika en tegenwoordig zie je veel wijnen uit Chili en Argentinië. Bij whisky zie je een toename in populariteit van de single malts ten opzichte van de blend whisky's. De ontwikkelingen staan dus nooit stil en dat is juist zo leuk!"

Roosendaals speciaalbier en kruidenbitter

Een andere trend zijn de proeverijen. "Steeds vaker worden er whisky- of bierproeverijen gegeven", weet Marty. "Het aantal kleinere bierbrouwerijen in Nederland zie je dan ook stijgen. Zo verkopen wij een heerlijk Roosendaals speciaalbier. Nog een typisch Roosendaals product waar wij trots op zijn, is de Tullepetoaner Kruidenbitter. Dranken als deze zijn trouwens erg leuk om cadeau te geven. Er staan diverse geschenkartikelen in onze winkel. Zit daar net niet tussen wat je zoekt? Dan stellen we met alle plezier een mand samen die helemaal is afgestemd op de smaak van de ontvanger. Overigens hebben we ook alcoholvrije wijnen in onze collectie. Wel zo handig voor zwangere dames of mensen die vanwege medicijnen geen alcohol mogen nuttigen."

Een warm welkom

De uitgebreide kwaliteitscollectie en productkennis zijn dus redenen om naar de Gall & Gall in de Lindenburg te gaan, maar zeker ook de klantvriendelijkheid. Marty weet zich geassisteerd door twee bijzonder vriendelijke en goedlachse dames, Hélène en Vera die iedere bezoeker van een kundig advies voorzien. Dat zij op hun beurt Marty tot de allerbeste baas die er maar bestaat bestempelen, zegt iets over de sfeer die er in de winkel hangt.

Feestelijke heropening

"Alles verandert, van vloer tot en met plafond en alles daartussenin", vertelt Marty. "Ook wordt het assortiment nóg groter. De winkel krijgt een eigentijdse, warme uitstraling. Om onze heropening en het jubileum te vieren, krijgt iedere klant die dat wil op vrijdag 21 september een glaasje Schobbelèr die we tappen uit de Schobbelèr-bar die er dan staat. Bovendien krijgt iedereen die week een kleine attentie. Dus kom vooral een kijkje nemen in onze vernieuwde winkel en hef samen met ons het glas op een mooie toekomst." [l]