De Dopper wordt gemaakt van 100% recyclebaar plastic.
De Dopper wordt gemaakt van 100% recyclebaar plastic. Foto:

Wereldwinkel Roosendaal verkoopt Doppers

ROOSENDAAL - De wereldwinkel Roosendaal verkoopt fairtrade artikelen. Van de te verkopen artikelen is circa 80% fairtrade. De overige artikelen zijn over het algemeen duurzaam en hebben een relatie met de Derde Wereld of doen "goede werken" in de Derde Wereld.

Een voorbeeld van een product dat in de Wereldwinkel Roosendaal te koop is, is de "Dopper". Het ontstaan van de Dopper heeft te maken met de aanwezigheid van de "plastic soep" in de zeeën en oceanen en de enorme hoeveelheid zwerfafval, bestaande uit plastic flesjes, in het milieu. Zolang de "grote jongens" als de supermarkten, de producenten van frisdranken èn de overheid hiertegen niets willen doen bijvoorbeeld door statiegeld te vragen voor een klein flesje, is het gebruik van een Dopper zeer aan te bevelen.

De Dopper
De Dopper is een Nederlands ontwerp en wordt sinds 2010 in Nederland geproduceerd en verkocht. Het wordt gemaakt van 100% recyclebaar plastic. De Dopper kan vele malen gebruikt worden, terwijl een klein flesje (bron)water meestal na één keer wordt weggegooid. Overigens voor het maken van zo'n flesje voor bronwater of frisdrank heb je 1 liter water en 1 liter olie nodig! Denk daar maar eens over na. En… een flesje kraanwater kost ¼ cent, terwijl een flesje (blauw) bronwater misschien wel 25 cent kost.
De firma Dopper doet nog meer goeds. 5% van haar omzet wordt gestort in de Dopper Foundation. Deze stichting ondersteunt en financiert waterprojecten in Derde Wereldlanden. Zo loopt er een drinkwater- en sanitatie-project in samenwerking met Simavi in Nepal. In Nepal heeft zo'n 11% van de bevolking geen toegang tot veilig drinkwater, dat zijn drie miljoen mensen!
Dopper is niet fairtrade, maar past wel uitstekend in het assortiment van de Wereldwinkel Roosendaal.
Fairtrade betekent eerlijke handel. Dat betekent niet alleen op een eerlijke wijze met producenten omgaan, maar het betekent ook dat de wereldwinkelier eerlijk moet zijn naar zijn klanten.
De prijs van de Dopper is gewoon €12,50. Het is dan ook verbazingwekkend dat er in Roosendaal een winkel is die de Doppers aanprijst met: van €16,50 voor € 12,50! Dat is niet fair.
Je kunt beter naar de Wereldwinkel Roosendaal gaan voor een mooie kleurige Dopper.

Info
Wereldwinkel Roosendaal, Nieuwe Markt 60, 4701 HK Roosendaal, tel 0165-559434,
email: wereldwinkelroosendaal@gmail.com facebook: www.facebook.com/wereldwinkelroosendaal
website: www.wereldwinkelroosendaal.nl