Gemeenten Roosendaal en Rucphen waarderen ook dit jaar weer de mantelzorgers

ROOSENDAAL - Mantelzorgers zorgen voor iemand uit de omgeving waarmee al een relatie bestond; de buurvrouw, een oom of tante, de ouders of voor een kind. Waarbij de zorg langer dan 3 maanden en gemiddeld 8 uur per week is.

Mantelzorg is iets wat je overkomt en is vaak een geleidelijke situatie; het begint klein en vaak eindigt het in 24-uurs zorg. Dankzij de inzet van mantelzorgers kunnen we langer thuis blijven wonen en doen we minder snel een beroep op de professionele zorg. De inzet van mantelzorgers wordt zeker opgemerkt én gewaardeerd door de gemeenten. Daarom is ook dit jaar weer de mantelzorgwaardering aan te vragen.

Het mantelzorgsteunpunt mag namens deze gemeenten ook dit jaar weer de mantelzorgwaardering aanbieden. De waardering is aan te vragen van 15 september tot 15 oktober 2018. De voorwaarden staan vermeld. En alleen volledig ingevulde formulieren worden in behandeling genomen. De waardering is online aan te vragen via www.mantelzorgroosendaal.nl of www.mantelzorgrucphen.nl of vraag de papieren versie aan.

U vindt het formulier op onze website onder het tabblad ‘mantelzorgwaardering 2018’. Wilt u het formulier per post ontvangen? Neem dan contact met ons op: tel. 088-5574890 of mail: info@mantelzorgroosendaal.nl of info@mantelzorgrucphen.nl. [l]