Elf personen kregen geen vervanging toen de huishoudelijke hulp met vakantie was. FOTO PIXABAY
Elf personen kregen geen vervanging toen de huishoudelijke hulp met vakantie was. FOTO PIXABAY Foto: Pixabay

59 klachten over huishoudelijke hulp

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal kreeg deze zomer 59 klachten over de huishoudelijke hulp. 34 personen gaven aan ontevreden te zijn over de vervanging tijdens de vakantieperiode. Elf mensen meldden helemaal geen vervangende ondersteuning te krijgen.

DOOR MONIQUE JANSEN

In totaal ontvangen 1.800 cliënten in de gemeente Roosendaal huishoudelijke hulp. Die krijgen zij, omdat zij een speciale indicatie hebben. Die wordt verstrekt door consulenten van de afdeling Wegwijs. Cliënten hebben bijvoorbeeld een beperking waardoor ze zelf niet kunnen schoonmaken en ook niet terug kunnen vallen op mensen in hun netwerk die daar bij kunnen helpen.

Uiterste best

Volgens burgemeester Niederer hebben de zorgaanbieders in Roosendaal hun uiterste best gedaan om te zorgen voor goede vakantievervanging. "De meldingen die bij Wegwijs zijn binnengekomen, zijn in tachtig procent van de gevallen binnen een week opgelost. Wegwijs en de zorgaanbieders onderhouden een nauwe samenwerking om de ondersteuning zo goed mogelijk te organiseren, vragen te beantwoorden en problemen op te lossen waar dit nodig is." Niet alle situaties kunnen direct worden opgelost. Dat komt volgens Niederer omdat sommige zaken complex zijn. Sommige cliënten hebben een psychiatrische aandoening, waardoor zij niet met elke thuishulp overweg kunnen.[l]