Reizende Loge bestaat 25 jaar en meer

ROOSENDAAL - De Vrijmetselarij is een genootschap waarbinnen men streeft naar geestelijke verdieping. Het heeft als doel de mens zichzelf te doen kennen en om hem of haar te bewegen zich voor een betere samenleving in te zetten. De vrijmetselaar zoekt op wat verbindt en probeert weg te nemen wat verdeelt.

Hij of zij erkent:
- de hoge waarde van de menselijke persoonlijkheid;
- de gelijkwaardigheid van alle mensen;
- ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid; en
- ieders verantwoordelijkheid voor het eigen doen en laten.

Tussen Mark en Schelde
Vrijmetselarij is een internationaal verbreide en regionaal georganiseerde broederschap van mensen die streven naar geestelijke en morele verheffing, onderlinge waardering, liefdadigheid en wederzijdse hulp. Om die doelen te bereiken komen de leden samen in lokale verenigingen, de loges. Daar maken ze rituelen mee, die beogen je te helpen in je verhouding ten opzichte van jezelf en de ander. Maar de meeste bijeenkomsten zijn gespreksavonden, waarop iemand een inleiding houdt, waarover nagepraat wordt. Ook daarin hoort de persoonlijke component aanwezig te zijn.
Broederschap is een belangrijk en gewaardeerd deel van het lidmaatschap.
Uiteindelijk zal iedere vrijmetselaar naar eigen keuze bepalen hoe hij wil bijdragen aan die betere samenleving. Vrijmetselarij heeft geen leerstellingen, maar is niet vrijblijvend. Zie hierboven wat iedere vrijmetselaar wordt geacht te erkennen.
De meeste Loges hebben een eigen gebouw voor wekelijkse samenkomsten. Loge van Aerssen Beijeren heeft, als reizende loge geen vaste werkplaats. Samenkomsten zijn meestal achter een herberg te Huybergen. Dat geeft een uniek en intiem en wat ongedwongen karakter aan de Loge. Waarmee we ons onderscheiden t.o.v. alle andere vrijmetselaars loges in Nederland.
Bent u naar aanleiding van dit verhaal geïnteresseerd geraakt in de vrijmetselarij in het algemeen of onze loge in het bijzonder kom dan naar een van onze maandelijkse voorlichtingsavonden.

Info
De eerste informatie avond staat gepland op donderdag 4 oktober aanvang 20.00 uur en wordt gehouden in de ‘Sfeerhaven’ Westelijke Havendijk 10a Roosendaal.
Voor meer informatie of een direct contact; via Henk ter Beek, secretaris; E-mail: secr.vab263@gmail.com of M 0619660990. [l]