HSC’28 verliest bij terugkeer in Vierde Klasse

HEERLE - Na één jaar afwezigheid in de Vierde Klasse startte voor HSC’28 zondag het seizoen 2018/2019 met een uitwedstrijd bij NSV in Nispen.

HSC’28 begon redelijk aan de wedstrijd maar ook de thuisploeg wist een aantal keer gevaarlijk te worden. De grootste kans voor de ploeg uit Heerle was voor Jeroen Oosterwijk. Hij werd diep gestuurd door Barry Perk waarna hij net een teenlengte te kort kwam om de bal langs de NSV-keeper te schieten.

Na dit wapenfeit brak er een periode in de wedstrijd aan waarin NSV het betere van het spel had en HSC’28 eigenlijk steeds verder werd teruggedrongen. Zeker de snelheid van Martin Kuijer en Martijn de Bruijn was lastig te verdedigen voor HSC’28. Het was wachten op het eerste doelpunt en dat viel uiteindelijk ook. Uit een corner kon Arno van Gastel vrij inkoppen, deze inzet werd nog van de lijn afgehaald door Remco Trouw. De bal viel hierna op randje zestien voor Martin Kuijer die de bal in de kruising volleerde, 1-0.

HSC’28 leek hierna een beetje zoekende te zijn wat uiteindelijk ook resulteerde in het tweede doelpunt van de thuisploeg. Jelmer Akkermans speelde zichzelf knap vrij waarna hij de bal onder doelman Colin Janse door kon schuiven voor de 2-0.

Na de 2-0 kwam HSC’28 beter in het spel. De ploeg uit Heerle kreeg enkele kleine kansjes maar kon nog niet echt gevaarlijk worden. Ook moest de ploeg waakzaam blijven op een snelle counter van NSV. Net voor rust kwam HSC’28 toch op 2-1. Joran van der Meijde gaf een goede voorzet op Barry Perk. De NSV-goalie ging bij de voorzet al onder de bal door waardoor Barry Perk de bal vrij voor het inkoppen had.

HSC’28 begon redelijk sterk aan de tweede helft en kreeg enkele 100% doelkansen op de 2-2. Echter vonden onder andere Remco Trouw, Barry Perk en Joost Konings steeds de NSV-doelman op hun weg. Uiteindelijk leek HSC’28 een grote kans te krijgen op de 2-2 toen een NSV-verdediger in een duel met Barry Perk de bal met zijn arm leek te keren, echter wilde de scheidsrechter er niet aan om de bal op de stip te leggen.

De penalty kwam twee minuten later echter wel. Tobie Hopmans werd in het strafschopgebied aangetikt, waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees. Dit buitenkansje werd door Barry Perk benut en de 2-2 stond op het scorebord.

HSC’28 probeerde door te drukken en ging op jacht naar de 2-3. Totdat de wedstrijd plots een voor HSC’28 nadelige wending kreeg. In een sportieve wedstrijd waarin eigenlijk geen enkele grove overtreding is gemaakt vond de arbiter van dienst het nodig om 12 gele en drie rode kaarten te trekken. Dit resulteerde uiteindelijk in 2x geel voor Remco Trouw en 2x geel voor Jeroen Oosterwijk. HSC’28 kon hierna niks anders meer dan de boel zo goed en kwaad als het ging tegen te houden. HSC’28 leek hier met verve in te slagen. Bram van den Bemt wist nog een bal van de lijn af te halen en na 90 minuten stond de stand van 2-2 nog op het scorebord.

Echter liet de scheidsrechter nog 8 minuten doorspelen. Diep in de blessuretijd kreeg NSV een corner waarbij HSC’28 doelman Colin Janse in zijn vijfmetergebied in zijn rug werd geduwd. Hierdoor kon Arno van Gastel de bal vrij inkoppen en aangezien de scheidsrechter hier geen overtreding in zag betekende dit de 3-2. HSC’28 was hierdoor helemaal uit het veld geslagen en de 4-2 die hierna viel kon niet meer voorkomen worden. Hierna maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd.[l]