Toer de Pin-k is Circus Raoz.
Toer de Pin-k is Circus Raoz. Kees Nouws

Toer de Pin-k 2018 ondanks regen wederom een succes

rROOSENDAAL - Afgelopen zondag 23 september werd Toer de Pin-k voor de 3e maal georganiseerd door mountainbikeclub MTB De Koepel.

Toer de Pin-k is een mountainbike toertocht alleen voor vrouwen, dames en meisjes. Er was weer een nieuwe MTB-route uitgezet met de nodige klimmen en obstakels, maar de funfactor staat in deze toertocht voorop.

Dit jaar was het thema Circus Raoz, en daar werd zowel door de organisatie als door de fietsende dames volop op ingespeeld. Er waren vele roze clownsneuzen te zien, clownspakken, roze fietskleding en er werden zelf circusacts opgevoerd. De feesttent op het Weike van Koolen was omgetoverd tot circustent en er was divers circusmuziek hoorbaar.

De fietsende dames werden door de circusdirecteur, geheel in roze gekleed, uitgeleide gedaan en op het eind weer ingehaald. Bij aankomst werden de dames verwelkomt als echte heldinnen en werden ze getrakteerd op een bidon met inhoud.

Ondanks de regen, vieze fietsen en bemodderde kleding waren er alleen maar lachende gezichten te zien bij de dames die terug gefietst kwamen.

MTB De Koepel kijkt weer tevreden terug op het evenement, en hebben voor 2019 zelfs weer een nieuw thema bedacht in de kleur roze, namelijk; Raoz-Wars (een knipoog naar StarWars).[l]