Afbeelding
Foto:

Nieuwe editie van Oktoberfest Roosendaal

ROOSENDAAL - Trek je lederhosen of je dirndl maar weer aan, want op zaterdag 6 oktober verandert een stukje van Roosendaal weer in een Duitse bierstube. Op deze dag wordt de vierde editie georganiseerd van het Roosendaalse Oktoberfest.

DOOR REMKO VERMUNT

De evenementenhal bij De Stok wordt tijdelijk omgebouwd tot bierstube waar de Duitse schlagers je om de oren vliegen. Met bier, worsten en voldoende entertainment belooft het op voorhand nu al weer een succes te worden. Wie dit bierfestival niet wil missen moet dan ook snel kaarten kopen, want de kaartverkoop gaat hard. Jaarlijks trekken miljoenen mensen naar het Oktoberfest in München om zich vol te gooien met bier. Niet één, niet twee, maar achttien dagen lang staat München op z'n kop vanwege deze oeroude traditie. In Roosendaal wordt het iets kleiner opgepakt, maar inmiddels mag men ook hier spreken van een mooie traditie.

Schlagerparadijs

"Na het succes van de voortgaande drie edities van Oktoberfest Roosendaal kon het lang verwachte vervolg niet uitblijven. Onze übergezellige Duitse feestavond strijkt dit jaar neer bij Evenementenhal de Stok dat wordt omgetoverd naar een waar Duits Schlagerparadijs (zoals jullie van ons gewend zijn)."

Artiesten

Het typisch Roosendaalse Oktoberfeest bestaat naast de aanwezigheid van bratwürst und halve liters bier, natuurlijk uit optredens van diverse artiesten. Denk bijvoorbeeld aan optredens van de Alpenzusjes, Der Rudi (eeeeh biertjee) en Die Supertolle Schlager Schwestern. De host van deze avond is uiteraard weer Schlagerkoning Dj Alex!

De deuren openen op zaterdag om 19.30 uur en het feest duurt tot 01.30 uur. "De verwachting is dat we net als vorig jaar weer uitverkocht zullen zijn." [l]