Koen Bakker, Francois Peeters en Ewald Sieben zijn de kartrekkers van Leisure Park Roosendaal
Koen Bakker, Francois Peeters en Ewald Sieben zijn de kartrekkers van Leisure Park Roosendaal Foto: Remko Vermunt

Leisure Park Roosendaal wordt dé publiekstrekker

ROOSENDAAL - Koen Bakker (Hooihuis), Ewald Sieben (Sieben Recreatie) en Francois Peeters (Rosada) hebben de plannen gepresenteerd voor Leisure Park Roosendaal. Een nieuwe samenwerking tussen recreatiepark De Stok en Rosada om het gebied een flinke upgrade te geven. "Het is een leisurepark, maar het ziet er nu nog uit als een industrieterrein."

DOOR REMKO VERMUNT

Designer Outlet Rosada trekt jaarlijks zo'n 1,4 miljoen bezoekers en recreatiepark De Stok trekt zo'n 1,1 miljoen bezoekers. De twee willen echter nog meer de samenwerking met elkaar aangaan om binnen vijf jaar tijd zo'n 4 miljoen bezoekers te kunnen verwelkomen. Twee onmisbare schakels hierbij zijn de binnenstad en de gemeente Roosendaal. "We hebben de potentie om dé publiekstrekker van de regio te worden als de juiste beslissingen worden genomen."

Ambities

En daarom werd afgelopen dinsdag het voltallige college van burgemeester en wethouders ontvangen op Rosada om te praten over de ambities van Leisure Park Roosendaal. Na afloop kreeg het college een rondleiding door het gebied waarbij onder andere de verscholen vijver werd aangedaan tussen het leisurepark en de snelweg. Dat is dan ook meteen één van de punten die de ondernemers aangepakt willen zien door de gemeente Roosendaal.

Stappenplan
De komende twee jaar willen de ondernemers een flink aantal punten aanpakken. Zo moet er een einde komen aan het parkeren in de berm bij De Stok. Er moet een bushalte komen bij het zwembad, struiken moeten gesnoeid worden zodat er zicht komt op de vijver, zwerfvuil en wangedrag moet aangepakt worden en er moet veel meer ruimte komen voor wandelen en fietsen. "Als je op Rosada loopt, ziet alles er spik en span uit", vertelt Koen Bakker. "Dat willen we doortrekken bij De Stok. Dat vergt inspanningen van de gemeente, maar ook ondernemers moeten zelf aan de slag met het uiterlijk van hun zaak. We moeten zelf ook zorgen dat er geen onkruid in de tuin staat." Francois Peeters vult hem aan: "Bij sommige ondernemers staan lelijke hekken voor de deur. Dat is totaal niet klantvriendelijk, het lijken wel gevangenissen."

Openingstijden

Maar, de gemeente is ook nodig voor andere zaken. Zo wil Peeters graag zijn openingstijden verruimen. "We nemen het op tegen onlinewinkels die 24/7 open zijn, dan kunnen we niet achterblijven." Hij wil graag zijn deuren kunnen openen tot acht of negen uur 's avonds zodat je ook na je werk nog even kan shoppen. "Maar dat willen we de komende vijf jaar stapsgewijs doorvoeren."

Wensen

Een andere wens van de ondernemers is een zogenaamde 'landmark' in het gebied. Een groot kunstwerk waardoor je meteen weet dat je bij Leisure Park Roosendaal bent. "Dat kan bijvoorbeeld een grote poort zijn aan het begin van De Stok, maar concreet hebben we daar nog geen invulling voor." Op de lange termijn blijft de wens bestaan om een kabelbaan te realiseren tussen het gebied en de binnenstad, maar dat is nu nog toekomstmuziek. "Daar is veel geld voor nodig", stelt Peeters. "Geld dat er nu nog niet is, maar in de toekomst wel kan komen." Een andere wens voor de toekomst is de realisatie van een bioscoop in het gebied en een bowling. Met de komst van een hotel, casino en wellness op het terrein komt er in ieder geval een grote publiekstrekker bij. "Nu is het nog een dagje Roosendaal, straks wordt het een weekendje Roosendaal", besluit Peeters.

Gemeente

De gemeente Roosendaal wil inhoudelijk niet reageren op de plannen, maar laat weten de komende tijd samen met de ondernemers te gaan oriënteren wat de (on)mogelijkheden zijn. [l]