De sfeer van visrestaurant Zeeën van Tijd wordt bepaald door zijn kleinschaligheid, maar ook door de wijze waarop interieurbouwer Michiel van het bedrijf Sfeerhaven de vormgeving heeft verzorgd. FOTO ZEËEN VAN TIJD
De sfeer van visrestaurant Zeeën van Tijd wordt bepaald door zijn kleinschaligheid, maar ook door de wijze waarop interieurbouwer Michiel van het bedrijf Sfeerhaven de vormgeving heeft verzorgd. FOTO ZEËEN VAN TIJD Foto:

Zeeën van Tijd moet hét visrestaurant van Roosendaal en omgeving worden

ROOSENDAAL – 1 maart 2018 werd in de Kerkstraat het visrestaurant Zeeën van Tijd geopend. Onder professionele en enthousiaste leiding van Tom Dusseldorp is ook dit restaurant weer net anders als alle andere visrestaurants in de regio.

DOOR RENÉ BRUIJNINCX

Overigens zit het experimenteren Tom in het bloed. Zijn Tom's Diner, waar nu zijn echtgenote de scepter zwaait, is een vertaald idee van hetgeen in Amerika cultureel erfgoed is. Het geeft ook aan dat ideeën en uitvoering altijd in elkaars verlengde behoren te liggen om echt succesvol te zijn.

Voorgeschiedenis
Roosendaler Tom Dusseldorp is vanaf zijn 13e werkzaam in de horeca. "Eerst in de spoelkeuken van de stationsrestauratie en later in een chinees restaurant. Daarna heb ik mijn opleiding op de Hotelvakschool doorlopen bij diverse horecabedrijven stage gelopen. Via Restaurant Sistermans en Zeelandia ben ik na verloop van tijd in Klundert terecht gekomen, waar ik een cateringbedrijf ben begonnen. Ik nam daar een eetcafé en pension over en breidde mijn cateringbedrijf uit. Na verloop van tijd verbouwde ik de hele zaak en werd kort daarna getroffen door een bedrijfsbrand". Dusseldorp geeft aan dat hij het bedrijf vervolgens opnieuw opbouwde, maar dat Roosendaal opnieuw lonkte om daar als ondernemer aan de slag te gaan. Met eenzelfde tomeloos enthousiasme vertaalde hij een Amerikaanse concept tot Tom's Diner aan de Raadhuisstraat. "Mensen kenden wel de fast-food ketens, maar hadden van de fast diner's nog nooit gehoord. Een menukaart voor alle leeftijden en keurig aan tafel geserveerd, zoals het Amerikaanse voorbeeld dat ook kent", vat Tom zijn succesformule samen.

Nieuwe uitdaging
Begin 2016 kwam Tom in gesprek met horecaman Benny en beslist hij het pand Kerkstraat 2 van de brouwerij aan te kopen. "Op dat moment had ik al een idee om een echt visrestaurant te beginnen, maar daar moest wel een passende locatie voor gevonden worden. En of het zo moest zijn kwam het enige Roosendaalse restaurant met een gracht voor de deur beschikbaar". Omdat Tom zelf een groot liefhebber van vis is en ook graag experimenteert, besluit hij om op de menukaart alles te zetten wat er in de Schelde en Noordzee wordt gevangen. "En daar hoort ook de bijvangst bij", leert Tom zijn toehoorder. "We serveren Pieterman, Griet en Tongschar, maar ook gebakken paling en stoofpaling in het groen". Het restaurant biedt plaats aan 50 eters en heeft zo de intimiteit van een kleinschalig restaurant behouden.

Uniek concept
"Waar ik ook erg trots op ben is het feit dat er steeds meer ouderen een visje komen eten. Tegenwoordig wordt er niet zo vaak meer thuis of in een verzorgingstehuis een visje gebakken, dus komen ze dat bij ons eten. En omdat alleenstaande ouderen doorgaans niet meer van die grote eters zijn, kunnen ze hun gerecht delen met iemand anders. En op woensdag, donderdag en zondag hebben we als aanbieding voor de vroege eters de exclusieve Jutters-Plate. Die serveren we tussen half vijf en half zeven. Daarop ligt de dagvangst voor een mooie prijs van € 15,00". Tom heeft daarnaast ook rekening gehouden met de jongere experimenterende klanten. "De jeugd is niet echt meer opgegroeid met het eten van vis, maar we zijn graag bereid om ze daarbij te helpen. Kort geleden kwamen er twee meisjes eten die ieder een tong bestelden, maar niet wisten hoe je zoiets moest eten. We hebben ze keurig geleerd hoe je moet fileren en er vervolgens smakelijk van kunt genieten". Steeds meer visliefhebbers uit Roosendaal en de regio weten Zeeën van Tijd te vinden. Vanwege de kwaliteit van het eten maar ook de ambiance waarin de verse producten worden opgediend.