Afbeelding
Foto: Remco van den Beemd

Nieuwe graffiti is blikvanger op Bredaseweg

ROOSENDAAL - Op één van de woningen aan de Bredaseweg in Roosendaal is afgelopen week een enorm kunstwerk verschenen. De familie Van Leeuwen besloot graffiti-artiest Remco van den Beemd in te huren om een reusachtige Roos op de gevel te laten spuiten. "Het is een echte blikvanger geworden", aldus Jan van Leeuwen.

DOOR REMKO VERMUNT

Het huis waar de familie Van Leeuwen woont is naar eigen zeggen al zo'n honderd jaar oud. "Daarnaast staat het in één van de oudste straten van Roosendaal", vertelt Jan van Leeuwen. Onlangs werd het huis opgeknapt, maar het pleisterwerk aan de buitenkant vertoonde toch nog her en der wat scheuren. "Dat blijf je zien en dat was eigenlijk voor schandaal", geeft Van Leeuwen toe. Daarom ging hij nadenken over wat er met de voorgevel gedaan kon worden. "Roosendaal bestaat natuurlijk 750 jaar en de roos is het teken van Roosendaal. Daarom besloten we om een mooie roos op de gevel te laten spuiten door Remco van den Beemd", aldus Van Leeuwen.

Het nieuwe kunstwerk levert de familie tal van reacties op. "We krijgen echt honderden reacties. Toen het erop werd gezet, kwam iedereen uit de buurt al een kijkje nemen en ze vinden het echt geweldig. Het is een prachtige blikvanger in de straat." Voorlopig denkt Jan van Leeuwen er dan ook niet over om het kunstwerk weg te laten halen. "Dit blijft gewoon zitten en als het aan mij ligt gaat het pas weg als ik verhuis." [l]