Tientallen acteurs werken mee tijdens de grote Halloweentocht in het Vrouwenhof FOTO HANS LUNENBURG
Tientallen acteurs werken mee tijdens de grote Halloweentocht in het Vrouwenhof FOTO HANS LUNENBURG Foto: Hans Lunenburg

Roosendaal maakt zich op voor Halloweentocht

ROOSENDAAL - Het Vrouwenhof vormt op zaterdag 27 oktober het decor voor de grootste Halloweentocht van Roosendaal en omstreken. Verschillende organisaties hebben de handen ineengeslagen om een super spannende tocht te realiseren voor zowel jong als oud.

DOOR REMKO VERMUNT

Kindervakantiewerk Roosendaal, Speeltuin Vrouwenhof, Muziekvereniging Roosendaal, Openluchttheater Vrouwenhof en tal van enthousiaste vrijwilligers hebben dit jaar de handschoen weer opgepakt om een grootse Halloweentocht te organiseren. "In 2016 hadden we meer dan 800 bezoekers, dit jaar hopen we dat te gaan overtreffen."

Kippenvel

De tocht van anderhalve kilometer begint om 19.00 uur. Deelnemers worden door het donkere Vrouwenhof geleid door tal van vrijwillige acteurs. "Een gezellig optreden van Muziekvereniging Roosendaal is het enige vrolijke die avond: lijken, spoken, spinnen en ander ongedierte en gekken kruipen door het anders zo vredige Vrouwenhof-park. Ieder stuk van de route kent een ander thema en geeft dus iedere keer een andere beleving", aldus de organisatie. Van een donker en vochtig gangenstelsel, naar vertellers die voor kippenvel zorgen met hun verhaal. "Ergens op de route kruipen spinnen langs de bezoekers en het water van de grachten in de vroegere landschapstuin is erg onrustig."

Kaarten

De tocht eindigt in Speeltuin Vrouwenhof waar iedereen weer even op adem kan komen. De kleinsten mogen dan voor één keer in het donker spelen. "Kortom een tocht om nooit te vergeten!" Kaarten zijn te koop in voorverkoop voor 4,50 euro en aan de kassa voor vijf euro, kinderen tot en met twee jaar mogen gratis naar binnen. "Er zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor dit evenement vanwege de veiligheidsregels, koop uw kaarten op tijd."

Activiteiten
Het evenement in het Vrouwenhof is niet de enige activiteit rondom Halloween. In en rondom Roosendaal worden tal van activiteiten gehouden om even lekker te griezelen en gruwelen. Zo wordt ook in Nispen een Halloweentocht gehouden langs verschillende huizen in het dorp. Deze tocht staat gepland voor zondag 28 oktober en de start is om 17.30 uur bij dorpshuis Nisipa. Heerl'k Heerle organiseert op 31 oktober een leuke Halloweenactivitieit. Op deze dag wordt Heerle het griezeligste dorp in de omtrek tijdens Heerl'k Halloween! "Zoals voorgaande jaren zal ook dit jaar Stichting Heerl'k op verschillende plaatsen staan met een kraam en spellen voor de allerkleinsten, waarbij een snoepje verdiend kan worden. Natuurlijk is er ook weer de kraam waar gezellig een bekertje warme chocomel gedronken kan worden om even bij te komen van de schrik." Kijk voor meer informatie op de facebookpagina Oranje Stichting Nispen of op www.heerlkheerle.nl [l]