Roosendaalse damkampioenschappen van start

ROOSENDAAL - De Roosendaalse damvereniging De Schijf is gestart met het toernooi om de Open Roosendaalse damkampioenschappen 2018. Inmiddels zijn zowel in de hoofdklasse als in de eerste klasse twee van de 7 wedstrijdronden gespeeld.

In de hoofdklasse is Dennis van der Ploeg van De Schijf voortvarend van start gegaan met een overwinning op zowel clubgenoot Harrie Rodenburg als ook op de sterk spelende Ferry Berkholst van damvereniging BDV uit Bergen op Zoom. John Abelshausen van De Schijf won zijn partij tegen Rob van Lien, speler van damvereniging De Variant uit Oudenbosch en speelde remise tegen Fré Vanderfeesten die speelt bij De Schijf.
Rob van Lien moet nog op gang komen nadat hij zijn eerste twee partijen verloor. In de stand gaat Dennis aan de leiding met 4 punten en wordt op de voet gevolgd door Ferry en John met beiden 2 punten.
In de eerste klasse zorgde Ethel Noordijk, speelster bij BDV, voor een verrassing door haar beide eerste partijen te winnen, tegen Carlos Lopes van De Schijf en Paul Niël. Ook Piet Suijkerbuijk van De Schijf won zijn partijen tegen Carlos en Anton van Brakel van BDV. Jac Haest van De Schijf begon het toernooi met twee remises tegen clubgenoot Cees Pot en Anton van Brakel. Nadat hij zijn eerste partij tegen Paul had verloren leek Kees de Winter van De Schijf op een overwinning af te stevenen in zijn partij tegen clubgenoot Cees Pot. Echter in het eindspel zag Kees een altijd venijnige plakker over het hoofd zodat de wedstrijd toch in remise eindigde.

Hoofdklasse
Dennis van der Ploeg-Harrie Rodenburg: 2-0
Ferry Berkholst-Rob van Lien: 2-0
Fré Vanderfeesten-John Abelshausen 1-1
Ferry Berkholst-Dennis van der Ploeg 0-2
Harrie Rodenburg-Fré Vanderfeesten 1-1
John Abelshausen-Rob van Lien 2-0
Eerste klasse
Ethel Noordijk-Carlos Lopes 2-0
Piet Suijkerbuijk-Anton van Brakel 2-0
Kees de Winter-Paul Niël 0-2
Jac Haest-Cees Pot 1-1
Paul Niël-Ethel Noordijk 0-2
Kees de Winter-Cees Pot 1-1
Anton van Brakel-Jac Haest 1-1
Carlos Lopes-Piet Suijkerbuijk 0-2 [l]