Fotoclub Wouw viert jubileum met bijzondere foto-expositie

WOUW - Fotoclub Wouw heeft ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum een bijzondere expositie in het eerste weekend van november. Naast foto’s van de eigen leden, is er werk te zien van drie gastfotografen en van de leerlingen van groep acht van de Wouwse basisscholen

De tentoonstelling wordt zaterdag 3 november om twee uur ’s middags officieel geopend in cultureel centrum. Tijdens de opening is er een speciaal optreden van de kinderdansgroep ‘Vive la danse’ onder leiding van Linde Hanny.
In de foyer van het gebouw hangen de foto’s van de eigen leden, maar in de grote zaal van het gebouw komt de jubileumbijdrage. Van onderwaterfotograaf Raymond Wennekes uit Roosendaal. Er komen speciale afdrukken die de magie laten zien die het onderwaterleven uitstraalt. De Roosendaalse vakfotograaf Bram Visser specialiseerde zich in portretfotografie en van hem komen er een vijftiental werken te hangen. Tenslotte zijn er foto’s te zien van Johan van de Watering, eveneens uit Roosendaal. Hij heeft zich toegelegd op macro- en landschapsfotografie.
De fotoclub telt op dit moment veertien leden en die laten elk vier foto’s zien die ze het afgelopen jaar gemaakt hebben, terwijl daarnaast een serie kettingfoto’s is te zien, waarbij de leden steeds reageren op een foto die een collega heeft doorgestuurd. In een diapresentatie zijn de foto’s die de leden maakten naar aanleiding van het maandthema te zien. Het jubileum was daarnaast aanleiding om foto’s rond het thema ‘40’ toe te voegen.

Jeugd betrekken
Om de jeugd te betrekken gingen enkele leden van de fotoclub naar basisschool ‘De Stappen’ en de ‘Baayaert’ om in de groepen 8 te vertellen over fotograferen en om de kinderen warm te maken om foto’s in te sturen voor de expositie. Het thema van hun inzending moet ‘Wow’ zijn. Deze foto’s zijn te zien in de grote zaal bij de vakfotografen. De bedoeling is dat de foto’s worden beoordeeld en ook bezoekers mogen een stem uitbrengen. Voor de mooiste foto van elke school is een prijs beschikbaar.
Behalve de fotoclub is ook de Wouwse videoclub aanwezig en die laat tien films van eigen bodem zien.

Info
De Geerhoek, Kloosterstraat 19B Wouw: zaterdag 4 november van 14.00 tot 17.00u en zondag 5 november van 11.00 tot 17.00u. Toegang is gratis.
www.fotoclubwouw.nl - fotoclubwouw2@gmail.com. [l]