Rotaryclub Roosendaal voegt de daad bij het geld

ROOSENDAAL - Een groot aantal leden van Rotaryclub Roosendaal trekt de komende weekends de overalls aan om in de tuin van Heerma State te gaan klussen. Deze woonvoorziening voor dementerenden heeft sinds enige tijd een grote verblijfstuin voor de bewoners, met tal van inrichtingselementen die onderhoud vergen.

Aan het begin van deze zomer schonk de oudste Rotaryclub van de stad de opbrengst van het jaarlijkse golftoernooi, ruim vijfduizend euro, aan Heerma State voor de aanschaf van inrichtingselementen voor de tuin. Toen is ook de belofte gedaan mee te helpen bij onderhoudswerkzaamheden. Tientallen leden van de in totaal 44 leden tellende club voegen nu de daad bij het eerder gegeven geld.

Leerlingen komen helpen

Op twee zaterdagen gaan deze mannen en vrouwen onder meer plantenbakken voor sierplanten vullen en winterklaar maken, terrassen opruimen en het meubilair opknappen, het tuinhuis en de fietsenstalling een verfbeurt geven en vogelhuisjes repareren. Enkele van deze inrichtingselementen zijn geschonken of geadopteerd door scholen. Leerlingen van deze scholen zijn uitgenodigd om mee te komen helpen op deze ‘klusdag’.

Woonvoorziening voor dementerende

Heerma State is een centrum voor wonen en zorg voor mensen met dementie. Het is een bijzondere locatie door de opzet en indeling van het gebouw en ook qua ruimte en sfeer. De eigentijdse bouwstijl van Heerma State doet denken aan een overdekte woonwijk. Heerma State beschikt over een prachtige belevings- en bewegingstuin voor de 160 bewoners, onder wie ook jonge mensen met dementie.

Rotaryclub

Rotaryclub Roosendaal is een serviceclub met leden uit alle geledingen van de samenleving met uiteenlopende beroepen. De club telt 44 leden, die zich onder meer inzetten voor maatschappelijke projecten in de stad Roosendaal, maar ook (ver) daar buiten.[l]