Pompfeesten Wouw vooral voor de jeugd een uitdaging

WOUW - Komende zondag (28 oktober) zullen de pompfeesten vooral voor de jongeren een uitdaging zijn. De brandweer verzorgt voor de jeugd vanaf 13.30 uur een activiteitenmiddag met spuitbal, kennismaken met gasmaskers, een kijkje nemen in de brandweerauto en spelen met (blus)water, waarbij het vooral om de behendigheid met de waterstraal gaat.

De activiteiten beginnen om 11 uur in de ochtend in de zaal van eetcafé ‘In den Veehandel’ aan de Markt in Wouw. Daar opent wethouder Inge Raaijmakers de feestelijkheden, waarna er een gratis lezing wordt verzorgt door René Hermans over de watervoorziening in het dorp in de loop van de eeuwen en de marktpompen in het bijzonder. Voor de bezoekers is er koffie met een ‘pompkoekje’.

De activiteiten op de Markt duren tot half vier en naast een oude brandweerwagen staat er een stand van Brabant Water, worden de prijzen van een kleurwedstrijd voor de jeugd uitgereikt en kan een expositie in Markant worden bezocht. Om 13.00 uur komen zelfs de twee pompen even tot leven in de persoon van Gerrie en Dorine.

Mocht het zondag slecht weer zijn, dan wordt een deel van de activiteiten verplaatst naar de Lambertuskerk in Wouw. De organisatie van de dag is in handen van de plaatselijke VVV en de Dorpsraad Wouw.[l]