Kloosterstraat niet meer in beeld voor brandweerkazerne

WOUW - De plannen om een nieuwe brandweerkazerne te realiseren aan de Kloosterstraat 19a in Wouw zijn afgeblazen. Dat heeft burgemeester Jacques Niederer laten weten aan Eric de Regt.

DOOR REMKO VERMUNT

De oude brandweerkazerne in Wouw voldoet niet meer aan de eisen en daarom wordt samen met de gemeente gezocht naar een nieuwe locatie. Eén van de locaties die onderzocht werd is de Kloosterstraat 19a. Eric de Regt, fractievoorzitter van de Roosendaalse Lijst en zelf woonachtig in Wouw, nam echter het voortouw om de plannen op deze locatie in het centrum van Wouw van de tafel te krijgen. Hij kreeg daarbij naar eigen zeggen steun vanuit de Dorpsraad, Wouw Vitaal, het DNA van Wouw, KPO, vele inwoners en andere politieke fracties. Het plan stuitte vooral op veel weerstand omdat de beoogde locatie dichtbij een school en een kinderopvang ligt. Het zou volgens De Regt voor gevaarlijke situaties zorgen, toch zeker omdat de brandweer te allen tijde met spoed moet kunnen uitrukken.

De burgemeester laat nu weten dat gezien de politieke en maatschappelijke discussie die is ontstaan rondom het onderzoek deze locatie niet verder in het onderzoek meegenomen zal worden. De Regt laat weten 'blij te zijn met het feit dat men tot inkeer is gekomen'. Het verdere onderzoek naar de andere mogelijke locaties in Wouw wordt volgens de burgemeester begin 2019 afgerond. [l]