Jonge mensen op weg naar de theaters presenteren zich in Roosendaal

ROOSENDAAL - De Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg kent ondermeer een richting Muziektheater Klassiek. Twee studenten aan deze Hogeschool die bijna afgestudeerd zijn, zullen op zaterdag 17 en zondag 18 november tijdens de concerten van de Stichting Weense tunes, hun opwachting komen maken. Met het bieden van een podium voor jonge mensen brengt de Stichting Weense tunes dit voornemen genoemd in de Stichtingsstatuten ook in praktijk.

In de sfeervolle concertlocatie Rottier Dance Studio aan de Vijfhuizenberg, zullen de twee jonge solisten Hansje van Welbergen en Nick van Kuipers hun opwachting maken. Beiden hebben ondanks hun jonge leeftijd al heel wat muzikale uitvoerings ervaring opgedaan.

Hansje van Welbergen: mezzosopraan

Na aan diverse jeugdvoorstellingen te hebben meegewerkt werd haar werkterrein en dus ervaring door haar studie aanzienlijk uitgebreid met een breed repertoire. Naast o.a. een rol in de operette Die Fledermaus van Johan Straus met het Orkest Zuid was ze ook te horen in de opera Aida van Verdi, Die Zauberflöte en de Carmina Burana. Maar ook solistische medewerking aan de Petite Messe Sollenelle van Rossini is haar niet onbekend.

Op weg naar haar afronding van haar studie in Tilburg vindt Hansje het heel plezierig om aan het programma vol Weense muziek en operette melodieën mee te kunnen werken in Roosendaal. Het kan niet anders of het uitgekozen programma zal een prima opmaat zijn naar het verdere verloop van de uitvoeringen door koor, solisten en orkest die zaterdagavond aanvang 20.00 uur en zondagmiddag 14.00 uur.

Nick van Kuipers: tenor

De medestudent van Hansje is Nick van Kuipers, eveneens studerend aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg.

Ook Nick heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd inmiddels al aardig wat bühne ervaring opgedaan. Ook hij heeft zich muzikaal breed georiënteerd en heeft al solistisch meegewerkt aan bijvoorbeeld de Missa Brevis in B van Mozart en het Requiem van Haydn. Maar ook zangrollen in Die Fledermaus en Rigoletto van Opera Zuid heeft hij al op zijn cv kunnen bijschrijven. Regelmatig volgt hij masterclasses waaronder bekende namen zoals Miranda van Kralingen en Ed Spanjaard.

Twee beloftevolle jonge mensen gaan de bezoekers aan de concerten van Weense tunes zeker in de juiste sfeer weten te brengen. Hun enthousiasme toont aan dat werken van componisten als Strauss, Robert Stolz of Ralph Benatzy, tijdloos zijn en voor alle leeftijden aantrekkelijke muziek blijft.

Reserveren

Voor al die muziekliefhebbers die een programma vol aansprekende muziek dichtbij huis in Roosendaal willen meemaken is maar één advies : nu plaatsen reserveren. Dit kan via de e-mail: weensetunes@gmail.com of telefonisch 0165-551073. [l]