oude-markt-roosendaal-foto-archief-weekblad-de-bode-e1486560473419
oude-markt-roosendaal-foto-archief-weekblad-de-bode-e1486560473419 Foto:

'Happy Ouders' bezoeken cafés van de jongeren

ROOSENDAAL - Ruim vijftig ouders van jongeren uit de leeftijdscategorie 12-14 jaar kwamen maandagavond samen in het centrum van Roosendaal voor een alternatieve kroegentocht.

DOOR REMKO VERMUNT

De ouders waren via verschillende middelbare scholen uitgenodigd voor de speciale bijeenkomst 'Happy Ouders'. Hierbij trokken de ouders langs populaire uitgaansplekken voor jongeren in Roosendaal. Bij de ouders werd met behulp van tips en tricks over jongeren en hun drank-/drugsgebruik bewustzijn gecreëerd, zodat zij ook thuis kunnen bespreken waarom de Drank- en Horecawet zo is en wat er van jongeren in het uitgaan wordt verwacht. De horeca kon op haar beurt laten zien wat voor maatregelen zij nemen om een gastronomische ontvangst waar te maken en aandacht te besteden aan veilig uitgaan in Roosendaal.

Belangrijke rol

"We vinden het belangrijk dat onze jongeren gezond opgroeien en niet in de verleiding komen van drank en drugs. Ouders hebben hierbij een belangrijke rol. En dan is het fijn dat je met elkaar ervaringen kunt delen over hoe je dat doet", stelt wethouder Klaar Koenraad namens de gemeente Roosendaal. De reacties van de ouders waren dan ook positief. "Verrassend dat groepsdruk zo bepalend is bij kinderen", stelt één van de ouders. "Ik heb vanavond geleerd dat ik op tijd met mijn kind in gesprek moet gaan over alcoholgebruik", stelt een ander. Tijdens de alternatieve kroegentocht bezochten de ouders de populaire cafés Chagall, Bij Moeders en El Corazon. [l]