Iedereen heeft ook zijn eigen ontwerp gedrukt op een gezamenlijk blad, zodat er een heel mooi kunstwerk hangt op het kantoor van het mantelzorgsteunpunt.
Iedereen heeft ook zijn eigen ontwerp gedrukt op een gezamenlijk blad, zodat er een heel mooi kunstwerk hangt op het kantoor van het mantelzorgsteunpunt. -

Leuke ochtend voor de jonge mantelzorgers

ROOSENDAAL - Zaterdag 3 november hebben jonge mantelzorgers een workshop Monoprint gevolgd. Deze activiteit, speciaal voor hen georganiseerd door het mantelzorgsteunpunt, was een groot succes.

Om 9 uur werden de kinderen verwelkomt met warme chocomel en marshmallows en konden zij hun eigen wafel versieren. In de tussentijd liet kunstenares Dorry zien wat we gingen maken. Uiteindelijk ging iedereen gedreven aan de slag; ieder tekende een figuur of voorstelling die uiteindelijk met inkt op een groot papier gedrukt werd. En gedreven waren ze echt! Ze namen amper de tijd voor wat lekkers en een drankje. Er werden fantastische ananassen – aardbeien – hartjes – teksten – figuren – bladeren – dieren gemaakt. Uiteindelijk heeft ieder een schitterende plaat gedrukt die ze mee naar huis konden nemen. Na afloop werden er pizza’s geserveerd en toen nog even naar de dieren op de kinderboerderij kijken. De kinderboerderij is speciaal voor deze groep kinderen open gegaan. Om 13 uur werden de kinderen weer opgehaald door hun ouders die alle werkstukken vol lof bekeken.

De consulenten kijken voldaan terug op de activiteit; fijn om deze jonge mantelzorgers een heerlijke onbezorgde ochtend te kunnen bezorgen. Even niet denken aan de ander en rekening houden met anderen maar gewoon; heerlijk jezelf zijn! [l]