Het Roosendaalse Missiehuis. Foto: Erfgoedcentrum Tongerlohuys Roosendaal
Het Roosendaalse Missiehuis. Foto: Erfgoedcentrum Tongerlohuys Roosendaal Foto: Erfgoedcentrum Tongerlohuys Roosendaal

Algemeen-Kempisch congres in het Tongerlohuys

ROOSENDAAL - Op vrijdag 16 november organiseert het centrum voor de studie van land en volk van de Kempen het 53e Algemeen-Kempisch congres in samenwerking met Brabants Heem. Onderwerp van het congres is deze keer het Caleidoscopisch onderzoek van de Kempen.

Onder de Groot-Kempen verstaan we de provincies Antwerpen, Noord-Brabant en deels Belgisch Limburg (Het Maas-Schelde-Demergebied). Er is een bijzonder programma samengesteld. Diverse sprekers geven elk vanuit hun eigen invalshoek hun visie op dit onderwerp. Zo zal professor Paul Klep van de Radbouduniversiteit Nijmegen een uiteenzetting doen over het ondernemerschap en de Nederlandse Staat in de Bredase context en geeft professor Theo Beckers een lezing over Brabantse missionarissen in de VS.
Het congres wordt gehouden in het Tongerlohuys in Roosendaal en begint om 13.00 uur. De kosten voor dit congres bedragen € 15,-- per persoon. Dit is inclusief koffie/thee. Aanmelden kan tot en met zondag 11 november.

Rondleiding
Voor belangstellenden verzorgt Joss Hopstaken een rondleiding in het Erfgoedcentrum Tongerlohuys. Op vertoon van een Nederlandse Museumkaart is de rondleiding gratis. Meld u hiervoor snel aan want er is slechts plaats voor 25 personen. De rondleiding start om 11.00 uur. Aansluitend is er gelegenheid om, op eigen kosten, te lunchen in Over de Tong
Het volledige programma en meer informatie over aanmelden vindt u op de website van het Tongerlohuys [l]