Lezing 'Ontzorgen van de mantelzorger in de palliatieve fase'

ROOSENDAAL - In onze lezingencyclus zal op maandag 26 november a.s. een lezing worden gehouden over "Ontzorgen van de mantelzorger in de palliatieve fase" door Ellen van der Weijde en Annique Loukes.

Vroeg of laat krijgen we allemaal met mantelzorg te maken. We worden op een dag mantelzorger, of zullen zelf voor hulp een beroep op onze naasten doen. Het (moeten) zorgen voor een naaste gebeurt vaak onverwachts en zonder duidelijk toekomstperspectief.

Ellen van der Weijde, regiocoördinator VPTZ (vrijwillige palliatieve terminale zorg) en Annique Loukes, huisarts, zullen op een interactieve wijze met u in gesprek gaan over de “mantelzorger”. Wie zijn dat, wat doen ze, hoe houden ze het vol en wanneer zijn ze overbelast? Zijn er manieren om dat te voorkomen? Een bezoek aan inloophuis de Rose-linde voor een gesprek om zorg en zorgen te delen, kan ondersteuning bieden. Vrijwilligers van de VPTZ kunnen zowel thuis als ook in zorginstellingen tijd, aandacht en ondersteuning bieden in de palliatieve terminale fase. Een vrijwilliger van de VPTZ zal haar ervaringen delen met u.

U bent van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen: maandag 26 november, inloop 19.00 uur, lezing 19.30-21.00 uur, Inloophuis de Rose-Linde, Langdonk 5, Roosendaal. www.inloophuisderoselinde.nl. [l]