HSC'28 onderuit op bezoek bij BSC

HEERLE - Na de winstpartij op DIOZ en het jubileumweekend ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan, trad HSC’28 afgelopen zondag aan tegen BSC. Vanwege schorsingen en blessures trad HSC’28 ietwat gehavend aan tegen de Roosendalers.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het initiatief voor de thuisploeg. BSC hanteerde in het eerste gedeelte veelvuldig de lange bal om van daaruit de behendige buitenspelers aan het werk te zetten. Dit leidde meteen tot een aantal hachelijke momenten voor het HSC-doel, maar leverde geen doelpunten op. Na een kwartier spelen had HSC’28 de organisatie beter staan en kwam het zelf beter in de wedstrijd. Dit leidde na 20 minuten tot een snelle counter. Sander Feijen werd gelanceerd, maar werd afgestopt door de laatste man van de Roosendalers. Deze leek hiervoor een overtreding voor nodig te hebben, de scheidsrechter besliste echter anders.
Drie minuten later kwam HSC’28 op een 0-1 voorsprong. Een voorzet van de linkerkant werd door Thijmen Belde bij de tweede paal teruggekopt, waarna de inlopende Bram van den Bemt de bal in het vrijwel lege doel schoof.
Na deze openingstreffer schroefde de thuisploeg het tempo op en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze gelijkmaker viel snel. Een onterecht gegeven vrije trap aan de zijlijn werd door een inglijdende BSC-er gepromoveerd tot 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Tweede helft
In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. BSC bleef de bovenliggende partij en HSC’28 probeerde goed georganiseerd te blijven en zo de gastheren af te stoppen. In de 59e minuut capituleerde de verdediging van HSC’28 dan uiteindelijk toch, toen een BSC-spits met een schot van binnen het Heerlese strafschopgebied Colin Janse kansloos liet: 2-1.
Hierna was het verzet van HSC’28 gebroken en leken de krachten langzaam weg te vloeien. BSC maakte goed gebruik van de ruimtes die tussen de linies ontstonden en creëerde van hieruit nog een aantal goede scoringskansen. Dit leidde uiteindelijk nog tot de 3-1 en 4-1, waarna de scheidsrechter na 93 minuten een einde maakte aan de wedstrijd.

Programma zondag
Zondag 18 november ontvangt HSC’28 in RSV een bekende tegenstander. Beide ploegen promoveerden vorig jaar uit de 5e klasse naar de 4e klasse B. De aftrap op sportpark Harella is om 14.30 uur. [l]