Verstandig beginnen met hardlopen

ROOSENDAAL - Atletiek- en recreatiesportvereniging Thor gaat op 8 januari 2019 wederom – en wel voor de 26e keer - met de opstartcursus hardlopen beginnen. Een uitgelezen kans voor diegene die eens kennis willen maken met het recreatieve hardlopen maar ook voor aspirant lopers die voornemens zijn zich in 2019 in te schrijven voor de “10 km van Roosendaal”.

Vooral beginnende lopers worden nog al eens geconfronteerd met aanloopblessures, die voornamelijk ontstaan door een te snelle en te langdurige belasting van spieren en gewrichten. Juist deze opstartcursus heeft zijn kracht bewezen door de volgende kenmerken; rustig, opbouwend en blessurepreventief. Omdat hardlopen bij THOR veelal recreatief en groepsgewijs gebeurt zal ook het aspect gezelligheid voldoende aan bod komen.

Mede door de vele jaren ervaring met beginnende lopers, de professionele en medische begeleiding tijdens de trainingen en de uitstekende faciliteiten bij THOR zoals kleedruimtes, douches en kantine is deze opstartcursus inmiddels een begrip in Roosendaal en omstreken geworden.

Alhoewel het lopen zelf de kern van deze cursus is zal er ook veel achtergrond informatie gegeven worden over zaken als kleding, schoenen, voeding, blessurepreventie, etc. De informatie zal door deskundigen gepresenteerd worden en tevens in een handig naslagwerk uitgereikt worden. Op deze manier zal het praktische van het hardlopen een deels theoretische onderbouwing krijgen.

De trainingen worden gehouden op dinsdagavond en zaterdagochtend. De cursus wordt afgesloten op zaterdag 30 maart met een 6 km –(bos)loop. Bij voldoende belangstelling kan er vervolgens nog in aparte groepen door getraind worden naar de “10 km van Roosendaal”.

Naast de uitgebreide informatie over deze cursus op de website www.thor-roosendaal.nl zal er door THOR op vrijdag 7 december as. vanaf 19:30 nog extra een informatieavond in het Thorhonk op sportpark Vierhoeven georganiseerd worden. Belangstellenden zijn vrij om daar binnen te lopen en aanvullende informatie te vragen. Na afloop van deze avond bestaat er de mogelijkheid om in te schrijven. Inschrijven kan nog tot uiterlijk 8 januari 2019 (voor aanvang eerste training), maar we hanteren dan wel de regel : Vol is vol. Als men het daar niet op aan wil laten komen is het mogelijk ook contact te leggen via e-mail : info@thor-roosendaal.nl ovv Opstapcursus 2019. [l]