EWVS De Eendracht organiseert Plantageshow

WOUW - De Eerste Wouwse Sportfokkers Vereniging de Eendracht is opgericht op 1 november 1982. Zij organiseert op 7-8-9- december haar 16e Plantageshow in de grote zaal van de Geerhoek in de Kloosterstraat 19b in Wouw.

Op deze show zijn zo'n 500 dieren ingeschreven om te worden beoordeeld door deskundige keurmeesters. Door het houden en fokken van onze dieren wordt de raszuiverheid behouden voor de toekomst, zodat we deze dieren niet alleen maar via een plaatje op internet kunnen zien, maar in het echt kunnen bewonderen. Te zien zijn o.a. het grote Vlaamse Reus konijn en ook het kleine Kleurdwerg konijn, de majestueuze Australorps hoen maar ook het kleine Hollands krieltje, prachtige sierduiven en fraaie Keizerganzen en Bergeenden. Zo al je kunt zien een hele grote variatie van dieren.

Cultureel erfgoed
Het doel van onze vereniging is om ons cultureel erfgoed te behouden. EWSV de Eendracht probeert dit doel te bereiken door regelmatig vergaderingen te houden, waarop regelmatig inleidingen gehouden worden betreffende de kleindierenliefhebberij in al zijn facetten.
Het jaarlijks organiseren van tentoonstellingen van bovenstaande diergroepen. Het uitgeven van 4 clubbladen per jaar, waarin informatie wordt gegeven betreffende het houden, verzorgen en fokken van dieren. Het in verenigingsverband zorg dragen voor het uitvoeren van de juiste entingen. Het verstrekken en registreren van door het Ministerie van Landbouwerkende voetringen voor hoenders, dwerg-hoenders, sier- en watervogels en sierduiven i.v.m. de nieuwe vogelwet en het tatoeƫren van konijnen. Het via de bonden behartigen van de belangen van de kleindierfokker bij de overheid Het geven van voorlichting over voeding /huisvesting en fokkerij. Het geven van advies bij de aanschaf van goed fokmateriaal en de begeleiding van beginnende liefhebbers
Overweegt u door uw dierenliefhebberij een bijdrage te leveren aan de instandhouding en verbetering van rasdieren, aarzel dan niet maar vraag vrijblijvend informatie aan bij het bestuur van de vereniging.

Tentoonstelling
Tijdens deze tentoonstellingen kunt u een grote verscheidenheid aan rassen en kleurslagen bewonderen.
Het publiek kan komen kijken op:
Vrijdag 7 december 20.00 tot 22.00 uur
Zaterdag 8 december 13.00 tot 17.00 uur
Zondag 9 december 10.00 tot 16.00 uur
Wilt u meer informatie kom dan eens kijken naar onze show of neem contact op met de tentoonstellingsecretaris Dick v.d. Burg, Graaf Hendrik Polderdijk 8, 4651 RJ Steenbergen, 0167-564817; of secretaris Margriet Maas-Sep, Calfven 163, 4641 RJ Ossendrecht, 0164-614359. [l]