Geen loon naar werken voor HSC'28

HEERLE - Tot de 86e minuut leken de drie punten in Heerle te blijven. Ware het niet dat RSV in de slotfase de winst toch naar zich toe trok. Na het klinken van het laatste fluitsignaal stond er een 1-2 einduitslag op het scorebord.

HSC’28 doorstond de openingsfase, waar RSV de eerste kansen kreeg. De thuisploeg gaf het initiatief aan de gasten, maar kwam zelf steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een 1-0. Een vrije trap van Jeroen Oosterwijk werd knap aangenomen en even knap afgerond door Tobie Hopmans.

HSC’28 groepeerde zich en stond organisatorisch sterk. RSV kwam tot enkele kansjes, maar HSC’28 kreeg misschien wel de grootste. Een vermeende strafschop na het verhinderen van HSC’28 speler Lars de Kok werd niet toegekend en Sander Feijen kwam in de vijandelijke 16 meter de RSV goalie op zijn weg tegen.

De tweede helft startte als de eerste, waar RSV op zoek ging naar de gelijkmaker. HSC’28 hield steeds moeilijker de bal in bezit, waardoor het balpercentage voor de uitploeg opliep. De verdediging bleef echter prima overeind. In minuut 80 krijgt HSC’28 dè kans om de wedstrijd op slot te doen. Mike van Meer legt de bal prima breed op de inlopende Sander Feijen. Met snelheid neemt hij de bal in één keer op zijn schoen, maar hoe de RSV keeper de bal tegen hield is vermoedelijk voor hem ook nog steeds een raadsel, maar de bal werd tot hoekschop verwerkt.

In minuut 86 krijgt RSV een cadeau. Een vrije trap voor vermeend hands leidt tot de gelijkmaker. Een bal die over de linkerflank valt wordt erg knap afgerond tot 1-2. Plots staat HSC’28 met lege handen. De teleurstelling was groot, maar de weg is nog lang. Met deze teamspirit kunnen de punten niet uitblijven. [l]