Record aantal deelnemers voor Remmerswaal Accountants Duocup

ROOSENDAAL - Dit recreatieve tafeltennis-bekertoernooi is van start gegaan met een record-aantal van 84 teams waarvan er 20 uitkomen in de light-variant: de Onora’s Duocup Light. De deelnemende teams, in principe bestaande uit 2 spelers/speelsters, komen niet alleen uit West Brabant, maar bijvoorbeeld ook uit Vlissingen, Made, Prinsenbeek en Zevenbergschen Hoek.

De beste 12 teams van vorig seizoen speelden in een 4-tal zogenaamde sterrenpoules. Inzet in deze poules was directe plaatsing in de hoogste finalegroep, de Remmerswaal groep, plus plaatsing voor de strijd om de supercup, de Nedro Trade & Consultancy wissel-trofee. De 4 teams die elk een sterrenpoule wonnen waren: Ut Twedde 2.0 met Marco Stad en Nico de Hoon (de nu nog regerende kampioenen); Bakvis United met Wouter van Eekelen en Ivo van Hassel (de nummers 3 van vorig seizoen); Ut Twedde 2.0 met Mathieu Verdeyen en Robert Huijbregts (winnaars 2 seizoenen geleden, vorig seizoen vijfde) en PiT (Pierre UitdeHaag en Theo Coppens).
Pierre en Theo spelen voor de eerste keer mee in de duocup en de grote vraag is of zij meteen in hun debuutjaar de hoofdprijs mee naar huis nemen. Eerder deden dat Mathieu & Robert en ook Marco & Nico.

Herkansingsronde
De 8 overige teams uit de sterrenpoules mogen in januari via de herkansingsronde alsnog gaan proberen om een plaats in de Remmerswaal finalegroep te bereiken. Bij die teams enkele voormalige duocup-kampioenen, zoals TD De Velletjes (Johan van Batenburg en Mike Couwenbergh), Prinsenbeek Eagles (Alexander Eulenpesch en Niels van Vliet) en de RAMmelaars (Jac Rosenboom, Jan Maas en Adrie Aarts).

Nieuwe teams duocup
Ook dit seizoen hebben zich heel wat nieuwe teams en/of spelers/speelsters ingeschreven voor de duocup: Naast het eerder genoemde PiT nog 2 teams van Smash’70 uit Noordhoek: “Jut & Jul” met Raymond Liebau & Jacqueline van Osta en “De Dijkers” met Chris Keijzer en Wim Hopmans. Ook van Markiezaat Bergen op Zoom 2 nieuwe teams: “Krabbekes” met Erik van Broekhoven, René van der Heijden en Will Hopmans en “Nieuwe start” met Frans Reurling, Rafael Fructuoso van der Veen en René Aarts. Team Ehhh met Rody Hulleman en Wesley Koolen (Set Point Huijbergen). Eveneens van Set Point de nieuwe combinatie Blonde & Grey, maar vertrouwde gezichten van Nel Hultermans, Alina Kuijpers en Gertjan Wesselingh. Tornado 3 met Marc Bulthé en Ad Vriens (Tornado Putte). De Broggies met Carla Brog en Ben Brog (op dat moment nog clubloos, inmiddels SSVR). Hopeloos met Hans Verdult en Antoon Nagtzaam (SSVR Roosendaal). De F-side (Fred Buermans en Fred van Crugten (Harella Heerle). Van ttv Zevenbergse hoek ook al 2 teams extra: “de Jojo’s” met Joost Waalboer en Joar Bakelaar) en JaJoH (Jan Schuurmans en Joel van de Griend). van ODT Roosendaal team “de 2 vraagtekens” met Johnny Mijs en Paul van Delft. Tanaka Etten Leur team “de Batjes” met Lieuwe Willemsen en Rien Rijken.

Duocup light nieuwkomers
En in de duocup-light zijn dit de nieuwkomers: Audacia met Jack Hoevenaars en Berthold de Heide (ODT Roosendaal). De Linde met Tiny Verbeek en Hans Mugge (De Linde Etten Leur). In de week van 7 tot en met 11 januari komen alle teams weer in actie. Afhankelijk van de resultaten van die 2e speelronde worden de teams ingedeeld in 1 van de 5 finalegroepen. [l]